G4Media.ro

Elveţia a îngheţat active ruseşti în valoare de peste şase miliarde de…

Sursa foto: Unsplash / Philipp Potocnik

Elveţia a îngheţat active ruseşti în valoare de peste şase miliarde de dolari: „Este foarte posibil ca cifra să continue să crească”

Guvernul elveţian a îngheţat active ruseşti vizate de sancţiuni în valoare de aproximativ 5,75 miliarde de franci (6,17 miliarde de dolari) şi este posibil ca această cifră să crească, a declarat joi un oficial guvernamental elveţian, transmite Reuters, citată de Agerpres.

„Astăzi, pentru prima dată, vă pot oferi un indiciu cu privire la valoarea fondurilor îngheţate. Până la această dată, Secretariatul de Stat pentru Afaceri Economice (SECO) a fost înştiinţat cu privire la fonduri şi active în valoare de aproximativ 5,750 miliarde de franci”, a declarat joi Erwin Hollinger, un oficial de rang înalt din cadrul Agenţiei SECO care supervizează sancţiunile.

Erwin Hollinger a precizat că printre activele îngheţate se află şi mai multe proprietăţi imobiliare folosite ca resorturi turistice.

Până acum, SECO nu a oferit estimări cu privire la valoarea activelor îngheţate sau a celor care ar putea fi spuse la sancţiuni după ce Elveţia a început să copieze sancţiunile introduse de Uniunea Europeană împotriva Rusiei din cauza invadării Ucrainei.

„Cifra menţionată, de peste cinci miliarde de franci, este doar o fotografie la un anumit moment”, a spus Bollinger. „Având în vedere informaţiile cu privire la noi posibile extinderi ale listei sancţiunilor UE, pe care Elveţia le va introduce şi ea, este foarte posibil ca cifra să continue să crească”, a adăugat oficialul.

Presiunile asupra Elveţiei, o destinaţie populată în rândul elitei ruseşti şi un loc unde este depozitată o mare parte din avuţia rusească, să identifice mai rapid şi să îngheţe activele aparţinând sutelor de ruşi vizaţi de sancţiunile internaţionale.

Anterior, Asociaţia bancherilor elveţieni (SBA) a estimat că băncile din ţara cantoanelor au în conturile lor active ruseşti în valoare de până la 213 de miliarde de dolari.

Cu toate acestea, Erwin Hollinger a atras atenţia că nu toate activele ruseşti din Elveţia sunt supuse la sancţiuni. „Nu orice individ sau entitate sancţionată are active în Elveţia. Şi, pe de altă parte, nu orice rus care are active în Elveţia se află simultan şi pe lista sancţiunilor”, a precizat oficialul elveţian.

Sursa foto: Unsplash / Philipp Potocnik

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Alta tara neutra🤣🤣🤣

    • Ce-ai rusnak, ti-e ciuda ca lumea nu-i sustine razboiul Putlerului?

    • Din 213 mld doar 6 mld inghetate ????? Pai nu inghetam si noi tot ? Sau ne prefacem ca inghetam ?

    • Era vorba de neutralitate care de fapt nu exista si nu poți fii si neutru si jucător. Deci spun ca neutralitatea nu exista de fapt si nu exista tara neutra este doar un slogan. Iar tarile care se numesc neutre nu sunt de fapt e doar un frica si lașitate.

  2. Tari neutre R. Moldova tremura de frica si cere ajutor, Suedia trimite arme in Ucraina, Finlanda vrea in Nato , Elveția pune sechestru pe active rusești . Mai crede careva povestea cu tari neutre?