G4Media.ro

Elveția a început pregătirile pentru a elibera certificatele de vaccinare împotriva Covid,…

Elveția a început pregătirile pentru a elibera certificatele de vaccinare împotriva Covid, în ideea de a fi recunoscute internațional

Biroul Federal Pentru Sănătate Publică din Elveţia a informat miercuri că a început pregătirile pentru a elibera certificatele de vaccinare pentru COVID-19 din vara aceasta, în ideea de „a fi recunoscute internaţional şi a nu putea fi falsificate”, relatează Agerpres, conform EFE.

Directoarea instituţiei, Anne Levy, a declarat că Elveţia urmăreşte cu atenţie avansul acestui tip de certificate în Uniunea Europeană, deşi ar putea lua măsuri în mod independent dacă această iniţiativă suferă amânări în ţările vecine.

Se aşteaptă ca certificatul elveţian să fie disponibil atât pe hârtie cât şi digital şi să permită posesorilor să depăşească unele restricţii, mai ales în ce priveşte călătoriile.

Într-o primă fază acest document nu va ţine seama dacă deţinătorul a fost sau nu infectat cu COVID-19, sau dacă are un rezultat PCR negativ, deşi aceste informaţii ar putea fi incluse ulterior, a declarat o reprezentantă a Biroului federal pentru postul elveţian de televiziune RTS.

La 17 martie 2021, Comisia Europeană a prezentat o propunere de creare a unui certificat verde digital, pentru a le facilita cetăţenilor UE libera circulaţie în condiţii de siguranţă pe durata pandemiei de COVID-19. Certificatele verzi digitale vor fi valabile în toate statele membre ale Uniunii.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Ce certificate bai nene? Astora le arde de concedii la liber. Vorba este ca avem sute de centre de vaccinare deschise dar din care lipseste cu desavarsire obiectul muncii. UNDE ESTE SERUL PENTRU ETAPA 3?

  2. Mari oameni elvetienii astia.
    Tot ei au inotat in aurul victimelor ucise de nazisti.
    Din tata in fiu aceleasi gene bune.

  3. Inainte de Drepti si Prezentati arm’! cred ca vor avea dreptul la Ultimul Cuvant si o ultima dorinta…