G4Media.ro

Elon Musk și Twitter au ajuns la un acord asupra unei tranzacții…

Sursa foto: Facebook / Elon Musk

Elon Musk și Twitter au ajuns la un acord asupra unei tranzacții de 44 de miliarde dolari /Musk va conduce o companie cu 217 milioane de utilizatori, influentă în modelarea agendei publice

Elon Musk va devenit patronul Twitter în urma unei tranzacții de 44 de miliarde de dolari, scrie The Guardian.

Twitter a a acceptat astfel acordul de preluare a companiei de către patronul Tesla, cel mai bogat om din lume. Twitter a acceptat să se vândă lui Elon Musk, iar în urma tranzacției, Musk a ajuns la conducerea unei companii cu 217 milioane de utilizatori și cu un rol influent în modelarea agendei politice și mediatice de ambele părți ale Atlanticului.

Tranzacția încheie un ciclu de știri fulminant în care directorul general al Tesla și SpaceX a devenit unul dintre cei mai mari acționari ai Twitter, i s-a oferit și a refuzat un loc în consiliul de administrație și s-a oferit să cumpere compania – toate acestea în mai puțin de o lună, scrie CNN.

Tranzacția vine după ce Musk a dezvăluit săptămâna trecută că a obținut o finanțare de 46,5 miliarde de dolari pentru a achiziționa compania. Consiliul de administrație al Twitter s-a reunit duminică pentru a evalua oferta lui Musk.

Musk a declarat luni pe Twitter: „Sper că și cei mai răi critici ai mei rămân pe Twitter, pentru că asta înseamnă libertatea de exprimare”.

Musk a subliniat în mod repetat în ultimele zile că obiectivul său este de a susține libertatea de exprimare pe platformă și de a lucra pentru a debloca „potențialul extraordinar” al Twitter.

 • „Am investit în Twitter deoarece cred în potențialul său de a fi platforma pentru libertatea de exprimare în întreaga lume și cred că libertatea de exprimare este un imperativ pentru o democrație funcțională”, a precizat Musk în scrisoarea sa de ofertă către Twitter.
 • „Cu toate acestea, de când mi-am făcut investiția, îmi dau seama acum că societatea nu va prospera și nici nu va servi acestui imperativ societal în forma sa actuală. Twitter trebuie să fie transformată ca o companie privată”.

Sursa foto: Facebook / Elon Musk Quotes & News

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

23 comentarii

 1. Hahah! Cred ca îi aud pe cle j și ta pa la ga împreuna cu trolii lor de casa gunoiu Vladimir et co urlând la luna ca na, nu mai e cenzura pe Tweeter.

 2. „Un fleac! V-am ciuruit” 😂🤣 acum poate sa tweetuie in voie prajit beat afumat cum vrea el!

 3. reactiveaza contul lui Donald? (yes, no, cancel)
  vote now on your phones! lol

 4. Ar fi bine, sa citim ce scrie din închisoare. Covfefe

  • #MAGAr
   3.2.1. pana cand urlati ca Musk nu e suficient de ‘conservator’, ca nu va impartaseste ideile legate de climate change sau Trump

 5. © A.I. titter A.R.

 6. Ce se bucura conservatorii cu ochelarii lor de cal care văd lumea în alb și negru. Nu o sa înțelegeți niciodată că Musk e libertarian. Mâine face ceva care nu va convine și săriți cu etichetele, că doar nu o sa va lărgiti orizontul, trebuie sa fie alb sau negru.

  • Sorry, dar habar n-ai ce vorbesti. Evident că există niște nuanțe însă marea majoritate a conservatorilor de azi sunt libertarieni.

  • „marea majoritate a conservatorilor de azi sunt libertarieni”
   Cea mai buna gluma pe săptămâna asta :))) genial!

  • @GeigerC
   De cate ori ajung Republicanii la putere datoria statului creste mai multe decat in mandatele Democratilor:)))
   republicani = democrati in ochii libertarienilor.
   #Fight for liberty, freedom and FREE market capitalism

 7. baiatu, esti intre romani. nu impresionezi pe nimeni ca repeti ca un papagal „presa” americana. avem si noi internet si stim sa citim cnn in engleza. da, evident, oricine nu e 100% de aceiasi parere cu tine e trol rus platit de kgb. disonata cognitiva evitata.

 8. Stirea scrisa pe genunchi de oameni care nu au incheiat in viata lor o tranzactie financiara. Musk nu a cumparat Twitter inca si nu e patronul Twitter in acest moment. Boardul Twitter a acceptat oferta dar pana se finalizeaza tranzactia mai pot fi luni de zile, si ca in orice tranzactie financiara, e posibil sa nu se finalizeze.

 9. Am impresia că o ia pe urmele lui Trump care plătea sa apară câteva secvențe în film. Și-a cumpărat platformă pentru candidatura la președinție.

 10. toti wokerii fac atac de apoplexie, stati sa vedeti…

 11. Din fundul curtii din fundul hartii globale are si romanul pareri despre miliardari :))

 12. Twiter are cam 390 milioane de conturi din care aprox 300 sunt active …….Practic Musk a platit aprox peste 10 milioane dolari pentru fiecare cont de utilizator…………