G4Media.ro

Elon Musk s-a întâlnit la Beijing cu ministrul chinez de externe /…

Sursa foto: Patrick Pleul / POOL / AFP

Elon Musk s-a întâlnit la Beijing cu ministrul chinez de externe / Tesla a anunţat că va construi la Shanghai o nouă fabrică de baterii pentru mașinile electrice

Directorul Tesla, Elon Musk, s-a întâlnit marţi la Beijing cu ministrul chinez de externe Qin Gang, a anunţat într-un comunicat diplomaţia ţării asiatice, transmite AFP, citată de Agerpres.

Potrivit acestui comunicat, China se angajează să „creeze un mediu economic mai bine orientat către piaţă, bazat pe statul de drept şi internaţionalizat” pentru companiile străine, i-a spus ministrul chinez antreprenorului.

Este prima deplasare a lui Musk în China de la începutul pandemiei de Covid-19.

Compania sa Tesla, producătoare de automobile electrice, a anunţat în aprilie că va construi la Shanghai o nouă fabrică de baterii, care va deveni astfel a doua uzină a Tesla din centrul financiar din estul Chinei.

China este a doua mare piaţă a Tesla, după Statele Unite, uzina deja existentă la Shanghai fiind cea mai mare unitate de producţie a companiei americane.

Relaţiile dintre miliardar şi Beijing au ridicat semne de întrebare la Washington. În noiembrie, preşedintele american Joe Biden a declarat că relaţiile şefului Tesla cu ţări străine „merită” examinate, aminteşte AFP.

Comunicatul diplomaţiei chineze de marţi a mai menţionat că Elon Musk i-a declarat ministrului chinez în cursul întâlnirii că Tesla doreşte să-şi extindă activităţile în China.

Vizita are loc într-un moment în care Tesla se confruntă cu multiple probleme, inclusiv intensificarea concurenţei din partea producătorilor auto chinezi, în condiţiile în care cererea pe cea mai mare piaţă auto din lume scade.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...