G4Media.ro

Elisabeta Lipă, președinta Agenției Naționale pentru Sport: Avem 20 de executări silite,…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Elisabeta Lipă, președinta Agenției Naționale pentru Sport: Avem 20 de executări silite, pentru că aproape 2 ani ministerul nu a avut director economic / Bugetul este mic, până la rectificare nu avem soluții să ne redresăm

Elisabeta Lipă, preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că bugetul instituției este mic, astfel că nu sunt șanse de redresare până la rectificare, însă există promisiuni. Lipă a precizat că instituția are 20 de executări silite, pentru că timp de aproape 2 ani fost minister al Sportului nu a avut director economic.

„Această agenţie, când am preluat conducerea ei, am găsit un buget de 581 de milioane. Plecăm de la cel mai mare buget, aşa cum s-a exprimat domnul ministru Novak, este cel mai mare buget din istoria Ministerului Sportului, dar el de departe nu este cel mai mare. Este cu vreo 30 de milioane mai mare decât în 2016, când am condus destinele sportului. Drept dovadă, fiind bugetul mic din punctul meu de vedere, împărţit către federaţii şi subordonate, la ora actuală, până la rectificare, nu avem soluţii să ne redresăm în niciun fel. Împărţirea o faci pe trimestre, pe semestre, dar banii au fost mutaţi din trimestrul 4, din trimestrul 3 în 2, 1 ca să acopere nevoile cluburilor, federaţiilor. Nu stăm foarte bine, dar avem promisiuni, avem susţinere pentru a primi un buget consistent să putem susţine activitatea federaţiilor”, a spus Lipă, citată de News.ro.

Elisabeta Lipă a precizat că obiectivul ANS nu este de a obţine medalii, ci de a ajuta federaţiile ca sportivii lor să se califice, cât mai mulţi, la Jocurile Olimpice şi să reprezinte ţara cât mai bine atunci când va veni momentul.

„Avem la nivel de minister în jur de 20 de executări silite. S-a ajuns în situaţia asta pentru că aproape doi ani acest mnister nu a avut un director economic. Trebuie să găsim soluţii, avem nevoie de specialişti”, a afirmat Lipă.

Ea a explicat şi problema legată de arhiva instituţiei: „O firmă de la Cluj a câştigat licitaţia, a luat toate documentele şi a promis că va face arhivarea, dar am constatat că nu s-a făcut nimic. Suntem în proces, în viitorul apropiat vom aduce înapoi arhiva”.

„Nu este o situaţie roz, dar suntem oameni care am trecut şi prin lucruri mult mai grele şi vom reuşi să găsim soluţii să ieşim la suprafaţă”, a adăugat Lipă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...