G4Media.ro

Elevii și profesorii din Alba Iulia care se întorc la cursuri în…

Elevii și profesorii din Alba Iulia care se întorc la cursuri în iunie vor fi testați gratuit pentru Covid-19, prin metoda pooling

În jur de 2.000 de elevi din clasele a VIII-a şi a XII-a, cadre didactice, medici şi asistenţi şcolari din Alba Iulia vor fi testaţi gratuit pentru COVID-19, în vederea reîntoarcerii în siguranţă în şcoli, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, Agerpres.

„Aproximativ 2.000 de persoane – elevi, personal didactic şi nedidactic, dar şi personal medical şcolar din municipiul Alba Iulia vor fi testate COVID-19 în contextul reîntoarcerii în şcoli din 2 iunie. Numărul elevilor din clasele VIII-a şi a XII-a care urmează să intre la cursuri la începutul lunii iunie este de aproximativ 1.200. La aceştia se adaugă personalul didactic de predare (profesorii), dar şi cel nedidactic, precum şi medicii şi asistenţii şcolari. Acţiunea reprezintă o iniţiativă locală şi are loc în cadrul unei colaborări între Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba, Primăria municipiului Alba Iulia şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Alba”, transmite DSP Alba.

Campania este parte a proiectului pilot de testare prin metoda pooling ce se derulează în Alba Iulia.

Kit-urile de testare necesare sunt asigurate de Primăria Alba Iulia, astfel finanţarea integrală a demersului este susţinută de la bugetul local.

„Reluarea cursurilor pentru o parte din elevi, cei aflaţi în clasele de final de ciclu de învăţământ, trebuie să se întâmple în condiţii de maximă siguranţă a sănătăţii. Atenţia elevilor şi profesorilor trebuie să se îndrepte doar către educaţie, iar pentru asta, e responsabilitatea noastră să creăm un climat sigur. Mă bucur că partenerii noştri, DSP Alba şi IŞJ Alba, vor derula această campanie şi astfel, alături de măsura distribuirii măştilor de unică folosinţă, a amplasării de dozatoare cu dezinfectanţi pentru mâini, dezinfecţia suprafeţelor şi claselor, totul va fi fără probleme de sănătate”, a declarat, potrivit comunicatului, viceprimarul cu atribuţii de primar, Voicu Paul.

Testarea este gratuită şi benevolă şi se va derula pe durata a câtorva zile, anterior datei de 2 iunie.

IŞJ Alba se va ocupa de organizare, urmând să comunice unităţilor de învăţământ data şi locaţiile unde se va face efectiv recoltarea probelor.

„Aceasta reprezintă o procedură simplă şi sigură, care constă, practic, în prelevarea unui exudat nazo-faringian cu ajutorul unui beţişor medicinal steril, de unică folosinţă. Procedura va fi realizată de personal medical din cadrul DSP Alba. În situaţia în care vor fi depistate cazuri pozitive, acestea vor fi comunicate direct de către personalul DSP Alba, iar cele negative vor fi comunicate de către reprezentanţii IŞJ Alba”, menţionează reprezentanţii DSP Alba, care precizează, de asemenea, că testarea nu este obligatorie.

„Ne dorim extinderea acestui demers la nivelul întregului judeţ, însă nu putem acţiona fără sprijinul administraţiilor locale, care ar trebui să asigure testele necesare, având în vedere că testarea elevilor nu este inclusă în algoritmul naţional de testare”, a declarat, la rândul său, directorul executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea.

Foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Unele mușcă!

  2. „testați gratuit ” – incredibil cita marinimie de la hotii care gestioneaza banul public.