G4Media.ro

Elevii reîncep luni cursurile online

sursa foto: Pexels

Elevii reîncep luni cursurile online

Elevii vor reîncepe, luni, cursurile online din cadrul primului semestru al anului şcolar 2020-2021, după vacanţa de iarnă.

Anul şcolar 2020-2021 se structurează pe două semestre, care însumează 34 de săptămâni.

Semestrul I este cuprins între 14 septembrie 2020 şi 29 ianuarie 2021, iar semestrul al II-lea între 8 februarie şi 18 iunie 2021.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, următoarea vacanţă, cea intersemestrială, este programată între 30 ianuarie şi 7 februarie, iar vacanţa de primăvară între 2 şi 11 aprilie (Paştele Catolic) şi între 30 aprilie şi 9 mai (Paştele Ortodox).

Vacanţa de vară va începe pe 18 iunie 2021.

Prin excepţie de la prevederile anterior menţionate, pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar are 32 de săptămâni de cursuri şi se încheie la data de 4 iunie 2021.

Pentru clasele a VIII-a, anul şcolar are 33 de săptămâni de cursuri şi se încheie la data de 11 iunie 2021, în timp ce pentru clasele din învăţământul liceal – filiera tehnologică cu excepţia claselor terminale şi pentru clasele din învăţământul profesional, anul şcolar are 37 de săptămâni de cursuri.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Ce zicea securistul Petrov? „Școala românească scoate tâmpiți”! Așa s-a ajuns la acei 44% analfabeți funcțional de până acum.
    DE CÂND CU „ONLINE”-UL VOM AJUNGE LA 100%!!! URA!!!!
    POHTA CE-AM POHTIT!!!

    • Si in scoala in format fizic cum e tovarase? Habar nu ai de neajunsurile sistemului de educatie, habar nu ai ce se intampla. Crezi ca cei care clameaza acum ca scoala online este zero si cand ajung in clasa se comporta, in marea lor majoritate, cum o faceau inainte de martie 2020, aia vor fi mai putin analafabeti functional? Nu bre, ia ghici, tot aia sunt vesnicii analfabeti functional. Cei care se descurca acum in online sunt tocmai cei care au dat dovada si in bancile scolii dr seriozitate. Nu au cu ce se conecta saracii? Pai daca ai fi o musca si ai alerga de colo-colo pe la casele lor, crezi ca ai vedea altceva decat statul cu ochii in poala, a se citi in telefon? Crezi ca se uita in Classroom sau pe la vreo sesiune de Meet/Zoom? Nu bre, se injura pe retelele de socializare. Nu au cu totii acces la educatie ca nu au dispozitive? Pai este fix acelasi srgment care nu aveau bani sa faca nici naveta la scoala. Asa minte ingusta pot avea unii sa nu inteleaga aspectele astea? Un cor de bocitoare din cauza carora tara asta este profund nedigitalizata. Acum este momentul sa o facem, in toate domeniile, dar nu cu oameni ca cel care a scris mai sus. Bociti in continuare, ca nu e greu….

    • Pai ai dreptate. Te-a scos pe tine. E de ajuns exemplul.

  2. Poza articolului e foarte „reprezentativă”. Bine, nici toaleta din fundul curții nu era o variantă optimă de ilustrare. Sau poate că da? Oricum, paradoxal, m-ar fi întristat în aceeași măsură…