G4Media.ro

Elevii din anii terminali din București NU vor merge la școală prin…

Elevii din anii terminali din București NU vor merge la școală prin rotație, doar cei care doresc vor participa fizic la cursuri / Cîmpeanu: De la începutul semestrului, prezența medie a fost de 12-14 elevi pe clasă terminală / Solicitarea ministrului către CNSU pentru examenele naționale

Elevii din anii terminali din București nu vor merge la școală prin rotație, așa cum s-au desfășurat cursurile în toamnă, ci doar cei care doresc vor participa fizic la cursuri, pentru că și în prima lună din semestrul al doilea prezența medie a fost de 12-14 elevi pe clasă terminală, a precizat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o intervenție telefonică la Digi24.

Totodată, ministrul Educației a anunțat că a făcut o solicitare către Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) pentru ca examenele naționale să se poată desfășura fizic în orice scenariu privind epidemia.

Explicațiile ministrului vin după publicarea noului ordin referitor la desfășurarea cursurilor, care prevede că în localitățile în care incidența COVID este între 3 și 6 la mie, elevii din anii terminali merg fizic la cursuri, dar doar maximum jumătate din fiecare clasă. Ordinul nu stabilește cum se desfășoară cursurile pentru elevii din clasele terminale care nu merg la școală.

Ministrul Cîmpeanu a explicat că anul trecut a fost folosit scenariul hibrid, în care jumătate din elevi mergeau la școală și jumătate participau online la cursuri, prin rotație, însă s-a ajuns la concluzia că sunt pierderi din punctul de vedere al eficienței.

Acum însă, ministerul a fost nevoit să permită accesul doar a jumătate din fiecare clasă terminală la cursuri fizice, acolo unde rata de incidență a depășit 3 la mie.

Sorin Cîmpeanu a subliniat că această decizie a fost luată la solicitarea Ministerului Sănătății, dar că de fapt nu se schimbă cu nimic în București situația care era vineri cu aceea care va fi luni, pentru că nici până acum au mers fizic la cursuri mai puțin de jumătate din elevii din clasele terminale.

„Până acum, în cele 4 săptămâni de la începutul semestrului, prezența medie a fost între 12-14 elevi pe clasă terminală. Ceilalți au avut acces online, nu a fost nicio rotație. Deja am transmis în această dimineață în sistem obligativitatea accesului la educație și vom reveni cu precizări organizatorice. Dacă de exemplu dintr-o clasă de 34 de elevi vor dori să vină 18, nu va fi nicio problemă. Școlile au obligația de a asigura accesul la educație”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Acesta a precizat că, în cazul în care mai mulți elevi ai unei clase pot face cursuri online, aceștia vor veni la școală prin rotație.

Ministrul a precizat că a mai spus că a cerut CNSU derogare pentru ca examenele naționale să se desfășoare în format fizic în toată țara:

„Am inițiat discuțiile la nivelul CNSU pentru a lua în considerare o excepție pentru desfășurarea examenelor naționale cu prezență fizică. Nu va exista niciun elev din țară care să nu poată susține examenele naționale”.

Citește și

Evaluarea națională, Bacalaureatul și simulările examenelor naționale se pot desfășura cu prezența fizică a elevilor doar în localitățile în care incidența COVID este sub 6 la mie / Noile scenarii în care funcționează școlile

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Ziua si tampenia la acest Sinistru!

 2. Deci, omul asta e corespondentul lui Iordache „alta intrebare”. La orice spun parintii, la orice sugestie sau propunere a celor de la Ministerul sanatatii, la orice considera nepotrivit, mai recent, cei din CNSU, asta e lemn, frate! El stie una si buna. ALte tari in care el a dat exemplu ca vin la cursuri au anulat, comunistule, examenele pentru ca in tarile civilizate sanatatea populatiei e garantata prin constitutie!! ca la noi, doar ca batutul asta in cap, nu intelege! Asa au fost toti ministrii invatamantului de-a lungul istoriei post decembriste: caposi si insistenti pana la draci sa ramana in istorie cu o porcarie!! Cum adica asa era si pana acum??? Pai copiii care nu veneau la cursuri, aveau motive intemeiate, loaza, si erau obligati sa aduca hartii justificative pentru absente!!! Vita incaltata ca asta mai rar… Face pe prostul… Ce facem daca vine toata clasa la ore, fraiere?? Dai repede un ordin din pix? Haos liberal in guvernarea asta… Catule, treci la Metallica cu traseistul Campeanu ca pierdeti alegerile iarasi!!!

  • Probabil ca tu nu ai trecut bac ul și ai rămas cu frustrări…. Omul asta (Câmpeanu) știe ce zice și cred ca e primul ministru care se informează de ceea ce se întâmplă în scoli. Are dreptate 100%.

  • Cosmin, comentariul tău este foarte bun și foarte la obiect!
   Cei mai periculoși sunt ministri care dau impresia ca știu ce fac, au o siguranță teatrala, și ii conduc în prăpastie pe cei care depind de vorbele pe care le arunca pe gura.
   Încăpățânare și viclenie, garnisite și cu o doza de inconștiența, asta este rezumatul demersurilor sale.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.