G4Media.ro

ELCEN anunță pierderile din rețeaua de termoficare: în București se irosesc 2200…

ELCEN anunță pierderile din rețeaua de termoficare: în București se irosesc 2200 de tone de apă fierbinte pe oră.

Compania ELCEN (Electrocentrale București S.A.) anunță că, față de anul trecut, pierderile de apă fierbinte aproape s-au dublat (de la 1200t/h la 2200t/h, în prezent), „aflându-se foarte aproape de valoarea maximă peste care devine practic imposibilă o garantare sigură și stabilă a alimentării cu energie termică și electrică în perioada următoare”.

Consecințele ar urma să se răsfrângă atât asupra alimentării cu apă caldă și căldură a bucureștenilor, cât și asupra alimentării cu energie electrică necesară funcționării în siguranță a Sistemului Energetic Național, potrivit unui comunicat de presă.

ELCEN, companie deținută de Ministerul Economiei și Energiei, susține că lipsa lucrărilor de reparații a generat situația în care se află acum rețeaua operată de Termoenergetica, care „a ajuns într-un asemenea punct de degradare, încât două milioane două sute de mii de litri de apă fierbinte se pierd în fiecare oră în pământ prin găurile din conducte, afectând solul și clădirile”.

Compania guvernamentală susține că Termoenergetica, companie deținută de Primăria București, are datorii de circa 400 milioane de lei către ELCEN.

Foto: Conducte ELCEN

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Ai auzit fă sârma!!

  • Nu le trebuie bucurestenilor apa calda. Sunt antrenati la temperaturi sub zero de ani de zile.
   Daca tot Firea castiga…. eventual le mai schimba cateva banci prin parc si ala e mandatu’ :))

 2. Consecințele ar urma să se răsfrângă atât asupra alimentării cu apă caldă și căldură a bucureștenilor, cât și asupra alimentării cu energie electrică necesară funcționării în siguranță a Sistemului Energetic Național, potrivit unui comunicat de presă.

  12% electricitate baga Elcen in SEN. La 12% mai putin nu mai functioneaza in siguranta SEN?
  Hai, mai lasa-ma!

  Iar daca Radet are tevile gaurite, de ce Elcen le mai livreaza apa calda?
  Oare pentru ca Elcen arde gazele cu banii luati de la Radet si vinde si curent electric din aceiasi bani? Iar, daca nu mai da apa calda catre Radet, nu mai are cum sa vanda curent electric catre SEN?

  Dar e bine sa te plangi ca nu mai poti face afaceri cu banii altuia, asa-i?

  • Ai idee cum functioneaza o CET?
   Ai notiuni elementre de economie?
   Eu cred ca nu si nici nu vreu sa te „luminez”.

 3. Se aude d na Firea? Din pacate „iarna nu-i ca vara”, iar daca in vara asta cel putin in zona Obor nu au fost probleme grave cu livrarea apei calde, ce preconizati ca se va intampla la iarna in conditiile in care starea retelei este aproape de colaps? Dar stati, aceste probleme ii privesc pe cei care locuiesc in Bucuresti, ori la dvs nu se aplica ! Rusine!!!!!

 4. Se aude d na Firea? Din pacate „iarna nu-i ca vara”, iar daca in vara asta cel putin in zona Obor nu au fost probleme grave cu livrarea apei calde, ce preconizati ca se va intampla la iarna in conditiile in care starea retelei este aproape de colaps? Dar stati, aceste probleme ii privesc pe cei care locuiesc in Bucuresti, ori la dvs nu se aplica ! Rusine!!!!!

 5. Ptr. pierderile produse , trebuie sa plateasca Primaria generala , nu cetatenii Capitalei .A cheltuit bani pe tot felul de evenimente , 19 firme ale primariei si alte fleacuri , fara a repara sau schimba retelele de termoficare , macar , in zonele cu probleme mari.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.