G4Media.ro

Elaine Thompson-Herah, dublu medaliată cu aur la olimpiadă, blocată de Instagram. Facebook…

Elaine Thompson-Herah, dublu medaliată cu aur la olimpiadă, blocată de Instagram. Facebook a recunoscut că a fost o greșeală

Contul de Instagram al celei mai rapide femei din lume, Elaine Thompson-Herah, a fost blocat după ce aceasta a distribuit imagini din cele două curse câștigate până acum la Jocurile Olimpice. Compania Facebook, proprietarul Instagram, a recunoscut apoi că s-a produs o greșeală, anunță BBC.

Thompson-Herah a fost blocată marți pentru că a distribuit videoclipuri din cursele ei de 100 și 200 de metri pe contul ei de Instagram, însă un purtător de cuvânt al Facebook a declarat agenției de știri Reuters că, suspendarea contului a fost aplicată greșit, pentru că imaginile au fost șterse între timp.

Ghidurile Comitetului Olimpic Internațional (COI) impun ca sportivii să nu posteze conținut de la Jocurile Olimpice care conține audio și video ale evenimentului sportiv sau ale ceremoniei de medalie. Motivul ține de faptul că există un număr stabilit de televiziuni dețin drepturi exclusive de difuzare a Jocurilor, iar drepturile lor includ inclusiv distribuirea pe rețelele sociale. Cu toate acestea, sportivii „sunt invitați să distribuie conținutul” postat de televiziunile care dețin drepturile de transmitere, a declarat IOC pentru Reuters. Orice conținut care încalcă aceste reguli este eliminat imediat.

Pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2018 Pyeongchang și Jocurile de la Tokyo, IOC va primi mai mult de 4 miliarde de dolari (2,8 miliarde de lire sterline) în drepturi de difuzare. Majoritatea banilor se întorc în jocuri și susțin sporturile și sportivii, anunță organizatorii.

Atleta Thompson-Herah și-a asigurat o dublă victorie la 100 m – 200 m, fapt fără precedent până acum. Ea a înregistrat 21,53 secunde la 200 m, la doar 0,19 secunde de la recordul Florenței Griffith-Joyner.

Thompson-Herah va concura vineri în finala de ștafetă 4x100m.

Sursa foto: Elaine Thompson-Herah / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Greseala???In viitor, cu o „greseala”-faci un gen inexistent!

  2. Facebook, Twitter, Google (Youtube) vor fi in primul front pentru cenzurarea celor ce critica puterea, regimul neo-fascist. Probabil la fel se intampla si pe site-urile de socializare din Rusia si China. Neo-fascismul este la putere. Get used to it or riot.