G4Media.ro

Egiptul, cel mai mare cumpărător mondial de grâu, a cumpărat 240.000 de…

Sursa foto: STRINGER / AFP

Egiptul, cel mai mare cumpărător mondial de grâu, a cumpărat 240.000 de tone de grâne din România

Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt, entitatea responsabilă pentru achiziţiile strategice de grâu în numele statului egiptean, a cumpărat o cantitate de 815.000 de tone de grâu la licitaţia care a avut loc miercuri, aceasta fiind cea mai mare cantitate cumpărată de statul egiptean în ultimul deceniu la o singură licitaţie, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Achiziţia a inclus 350.000 de tone de grâu din Franţa, 240.000 de tone de grâu din România, 175.000 de tone de grâu din Rusia şi 50.000 de tone de grâu din Bulgaria, a precizat GASC. Grâul va fi livrat în lunile august, septembrie şi octombrie 2022.

Potrivit traderilor, cel mai mic preţ oferit în cadrul licitaţiei a fost pentru grâul din România, 429,90 dolari pe tonă, inclusiv livrarea, ceea ce înseamnă o scădere de 10% faţă de cel mai mic preţ oferit la precedenta licitaţie organizată de GASC la începutul acestei luni dar cu 58% peste preţul plătit de Egipt pentru grâul românesc achiziţionat în luna iunie a anului trecut.

Achiziţia de către Egipt a unor mari cantităţi de grâu vine pe fondul recentei scăderi a cotaţiilor la grâu şi la alte materii prime, afectate de îngrijorările privind o posibilă recesiune care planează asupra pieţelor financiare. La bursa de cereale de la Chicago, cotaţia la grâu a scăzut cu peste 30% faţă de nivelul record atins imediat după invadarea Ucrainei de către Rusia.

Egiptul este cel mai mare cumpărător mondial de grâu, un produs de bază necesar pentru a menţine programul de subvenţionare a pâinii, de care depind peste 70 de milioane din cei 103 de milioane de egipteni.

Sursa foto: STRINGER / AFP

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Preturile la toamnă vor fi de 4 ori față de anul trecut si noi am vândut la de 1.58 ori mai scump decât anul trecut!

  • Dar prim-cefălatul țării a spus ieri că avem suficientă mâncare pentru toată lumea, de ce ne facem griji?

  • Cine este „noi”? Sunt entitati private, nu statul, gata cu gandirea comunista. In plus nu stii despre calitatea graului, exista mai multe categorii, nu s-a dat niciun detaliu. E ca faina 🙂 – cate nule are.

   Hai sa dam cu pietre ca ne plictisim de caldura.

  • Care „voi” ma? Detii teren agricol cultivat cu grau? Trebuia sa astepti pana la toamna
   Atfel fiecare face ce vrea cu marfa lui.

 2. Romania, doar o tara neguvernata…

 3. IAR NOI ,ANUL VIITOR ,VOM FACE FOAMEA IN ROMANIA ,DATORITA ACESTOR TRADATORI DE TARA DE LA CONDUCERE

  • Nu, nu. Voi veti face foamea pentru ca sunteti l@pre. Proprietatea privata e sfanta. Cumpara teren agricol, cultiva, recolteaza si fa ce stii cu recolta. Munceste.

 4. Graul= cea mai mare minciună acceptată de oameni ca adevăr. Trăiți si fara fur.ajul inflamator la fel de bine daca aveți răbdare cu voi. Recomand cititorilor sa renunțe la acest viciu, si sa realizați ca graul creează dependență precum zaharul . ca alternativă orezul rece, bananele verzi, legumele întregi stresează mult mai puțin sistemul digestiv si hrănește bacteriile bune din tract in loc sa le ucidă.

 5. trebuie sa vanda tot ce este al nostru pt ca depozitele noastre sunt blocate cu graul ucrainienilor asa ca noi o sa vindem de toate ieftin si o sa ramanem fara nimic

 6. Sa vedem daca nava aia va ajunge si la destinatie. Din ce se aude diaspora ucraineana e mare si include in cadrul ei oameni foarte buni la operatiuni de sabotaj.