G4Media.ro

Eforturile Rusiei de a avansa în Lugansk, afectate de „lipsa gravă de…

Sursa foto: ARIS MESSINIS / AFP

Eforturile Rusiei de a avansa în Lugansk, afectate de „lipsa gravă de muniții și de personal calificat” (ministerul britanic al Apărării)

În ultima săptămână, armata rusă și-a intensificat eforturile pentru a cuceri zona Svatove din Lugansk, în estul Ucrainei, o regiune considerată o „prioritate politică”, dar Moscova continuă să fie „îngreunată de lipsa severă de muniții și de personal calificat” atât pe pozițiile defensive, cât și pe cele ofensive, afirmă ministerul britanic al Apărării, citat de Sky News.

„Ca și în alte părți ale frontului, forțele rusești continuă să acorde prioritate construirii de poziții defensive, aproape sigur parțial ocupate de rezerviști mobilizați slab pregătiți.

Având în vedere că linia frontului de sud-vest a Rusiei este acum mai ușor de apărat de-a lungul malului estic al râului Nipru, sectorul Svatove este probabil acum un flanc operațional mai vulnerabil al forțelor rusești”, arată ministerul britanic.

În condițiile în care Svatove este un centru important de populație în cadrul regiunii Luhansk, „este foarte probabil ca liderii ruși să considere păstrarea controlului asupra Svatove ca fiind o prioritate politică”, potrivit sursei citate.

„Cu toate acestea, comandanții se luptă probabil cu realitățile militare de a menține o apărare credibilă, încercând în același timp să aloce resurse pentru operațiuni ofensive mai la sud în Donețk.”

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. „ministerul britanic al Apărării” a ajuns un fel de Rusia, debitează doar propaganda de doi bani. Dupa atâtea minciuni nici ei nu mai cred ce spun.

    • Du-te înapoi la RT, rusule. Realitatea e prea dură pentru tine, ai fost mințit toată viața.

    • Acum văd că nu mai ești pupător in c*r de Putin deșănțat ca in februarie! Acum critici Rusia dar si „minciunile” occidentale! Ăsta este ordinul de la baraca ta din St Petersburg?

  2. Rusia e atât de proastă, încât și-a trimis întreaga armată profesionistă la moarte în Ucraina.

  3. E rupere pe tot frontul donbas, kremina si svatove nu stiu daca pot fi luate asa usor. Dau rusnacii cu bombe non-stop.

    Probabil ucrainienii vor incerca o strapungere pe la melitopol ca sa izoleze herson si crimeea pe uscat, greul de-abia acum incepe..