G4Media.ro

Efectul Brexit: Exporturile britanice de alimente şi băuturi către UE au scăzut…

Efectul Brexit: Exporturile britanice de alimente şi băuturi către UE au scăzut cu 75,5% în ianuarie din cauza barierelor administrative

Exporturile de alimente şi băuturi din Marea Britanie către Uniunea Europeană au scăzut cu 75,5% în ianuarie, a anunţat luni Federaţia industriei alimentare şi a băuturilor din Regatul Unit, în special din cauza barierelor post-Brexit, transmite Agerpres.

Federația a mai spus că cea mai afectată rută comercială a fost cea către Irlanda. În ianuarie 2020, Irlanda era cea mai mare piaţă a Marii Britanii, reprezentând aproximativ 18% din totalul alimentelor şi băuturilor exportate. În ianuarie 2021, doar 5% din totalul alimentelor şi băuturilor exportate au mers către Irlanda.

„Afacerile se confruntă cu provocări semnificative când fac comerţ cu Uniunea Europeană, iar afacerile mici sunt în special ţinute departe de piaţă deoarece reţeaua de distribuţie nu funcţionează”, a afirmat şeful diviziei internaţionale a Federaţiei britanice a industriei alimentare şi a băuturilor, Dominic Goudie.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

  1. Asa este cand votezi fără sa te gândești. Iei „iei” înapoi țară și o ții sărăcită. Însă este „numai a ta”.

  2. Este perfect asa, au vrut brexit au primit brexit, ce nu-i bine? Fermierii romani cata vreme nu si-au putut exporta bunurile?

  3. …sa-ii salveze Ciiufuliciul belerez si taica Farage !

  4. E ușor de zis ”Asta ați vrut, luați de aici”. Nu trebuie să uităm că 70% din cei cel puțin cu bacalaureatul luat au zis NU la brexit. Și 70% din cei care au votat PENTRU brexit nu aveau nici bacalaureat. Deci, cei mulți, dar reduși decid pentru toți. Oricum, își vor da seama și cei care au vrut brexit, ce …. au făcut…

  5. Au scazut exporturile catre UE, dar poate compenseaza cu exporturi in alte tari.

  6. Si eu care vroiam un porridge englezesc.

  7. Produc banane? masline? cafea? nu prea consum ce produc ei.Am vazut niste peste congelat pe Discovery dar nu cred ca imi permit.
    De fapt nu prea consum nimic produs prin tari straine.. .am prins niste bere spaniola cadou de la var si cam atat.