G4Media.ro

Efectele pandemiei: 100 de milioane de locuri de muncă din sectorul turismului…

Efectele pandemiei: 100 de milioane de locuri de muncă din sectorul turismului vor dispărea, avertizează Organizația Mondială a Turismului

Odată cu oprirea turismului, ecosistemul construit în jurul acestui sector s-a evaporat. În pragul celui de-a doua veri fără activitate, țările ce trăiesc din turism riscă să vadă, încă o dată, cum dispar zeci de milioane de locuri de muncă. Iar cei mai afectați vor fi lucrătorii sezonieri: tinerii, femeile și toți lucrătorii ce întrețin întregul sector, transmite RFI.

Este vorba de femeile de menaj, artizanii, fotografii de pe stradă, gardienii din parcări, șoferii, ghizii, vânzătorii de tricouri imprimate cu obiective locale, profesorii de scufundări.

Scăderea cu 74% a numărului de vizitatori internaționali, în 2020, a provocat închiderea a 62 de milioane de locuri de muncă, estimează Consiliul Mondial pentru Turism (WTTC). La care se adaugă posturile ce sunt susținute de manieră artificială de guverne și a căror viitor este incert odată ce robinetul va fi oprit.

Organizația Mondială a Turismului (OMT) estimează că deocamdată vedem doar o parte a icebergului și că numărul de locuri de muncă distruse de criză va depăși 100 de milioane.

În Europa, Asia-Pacific și America, activitatea turistică reprezenta 10% din piața muncii înainte de criză. Un post din patru, creat între 2014 și 2019 era în acest sector.

sursa: RFI

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Nasol! Supernasol!

  2. dar exista reconversie profesionala

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.