G4Media.ro

Efectele închiderii spaţiului aerian în Republica Moldova: Pe aeroportul din Iaşi au…

Plane flying by control tower

Efectele închiderii spaţiului aerian în Republica Moldova: Pe aeroportul din Iaşi au aterizat deja trei avioane. Cei 530 de pasageri vor fi duşi cu autocarele la Chişinău / Toate zborurile companiei HiSky vor fi mutate la Iași

Trei avioane, cu 530 de pasageri în total, care urmau să ajungă pe Aeroportul Chişinău au aterizat, joi după-amiază, la Iaşi, după ce Republica Moldova şi-a închis spaţiul aerian, relatează News.ro.

„Până la această oră, la Iaşi au aterizat, în condiţii de siguranţă, trei aeronave de pe rutele Bergamo, Sharm El Sheikh şi Tel Aviv, cu 530 de pasageri la bord. Aceştia au fost debarcaţi şi preluaţi de autocarele puse la dispoziţie de către companiile aeriene, pentru a fi duşi la destinaţie. Două dintre aeronavele sosite la Iaşi sunt ale companiei Air Moldova, iar acestea vor rămâne pe platformă pentru următoarele două-trei săptămâni. De asemenea, toate zborurile companiei HiSky vor fi mutate, începând de mâine (vineri – b.r.), pe Aeroportul Iaşi”, se arată într-un comunicat al conducerii aeroportului ieşean.

Totodată, şefii Aeroportului din Iaşi precizează că există infrastructura necesară, dar şi personal pregătit pentru a primi aeronavele programate pentru cursele de Chişinău, în funcţie de orarul de zbor.

„Se operează normal, traficul aerian nu a fost afectat, şi ne folosim de toate resursele de care dispunem, pentru a gestiona eficient această situaţie deosebită”, se mai arată în comunicatul Aeroportului Iaşi.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter