G4Media.ro

Educație de 8 lei. Suma medie alocată de o familie pentru educație…

Educație de 8 lei. Suma medie alocată de o familie pentru educație scade, restul cheltuielilor cresc

Cheltuielile populației pentru educație au fost de 8,61 de lei pe luna, pe gospodărie, în trimestrul II al acestui an (aprilie, mai, iunie), potrivit datelor publicate de INS. Educația și sănătatea sunt cheltuielile care scad față de trimestrul I al anului (ianuarie, februarie, martie). O scădere a fost înregistrată și la facturile de utilități, dar aici declinul este provocat de trecerea de la iarnă la primăvară-vară, deci un consum mult mai mic de gaze, apă, lumină, căldură. Toate celelalte cheltuieli de consum sunt în creștere în trimestrul al II-lea față de trimestrul I al anului.

Gospodăria este termenul statistic pentru familie, iar o gospodărie este formată din 2,3 persoane, potrivit metodologiei INS. Cheltuielile lunare ale acestei gospodării medii au fost, în trimestrul 2, de 3.557 lei/luna. Dintre acestea, cheltuielile de consum (altele decât cele pentru investiții, producție și impozite) sunt în valoare de 2.186 de lei/luna. Din această sumă doar 8,61 lei sunt pentru educație.

Citește pe Edupedu.ro articolul integral și vezi grafic cheltuielile defalcate ale unei familii

Sursa foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Cam asta vrea PCR-PSD-ul, mama comunistilor: hoarde de prosti care sa-i voteze. Ei traiesc furand aceste hoarde cu ajutorul BOR, bine mersi … Prostii pupa moaste rugandu-se pt o viata mai buna si se duc apoi si isi voteaza calai … Dulcea Romanie a lui Caragiale, popor de prosti …

  2. Cam mult.. ar trebui cel putin injumatatit! RIscam sa iti ajunga de un creion sh si un caiet cu 60 file – noroc ca ne asiguram prin imprumuturile externe ale „tigrului europei” ca acesti 8 lei sa nu ajunga nici de creionul de la IKEA .. La ce rost? Cand iti tre doar carnetul de partid?? Si sa stii sa pui un X unde iti zic ei.. serios.. bataie de joc era acum 10 ani.. acum suntem la nivelul umilintei.. maine la nivelul sclaviei.. poimaine nu il mai prindem…

  3. Probabil banii care ar trebui sa intre in vistieria educatiei sunt reorientati catre asistatii care-s numa` buni de munca, dar puturosi cat cuprinde. Partidul ne vrea prosti si dependenti de el, iar exodul asta masiv le va garanta macar dependenta, daca la inteligenta nu pot umbla asa usor.

  4. Mă întreb și ne întrebăm,noi cei ce nu suportăm prostia în locul meritocrației și ne este f.limpede că penalii formează un grup infracțional organizat,ce așteptăm de la antinaționali,hoți, borfași,criminali odioși!?Oare ei au jandarmi care-i apără și îi lăsăm să facă tot conform mizeriei lor mentale!? Putem legal,ilegal să-i măturăm fără urmă,cît mai urgent.Prin tot ce fac ei sunt anticonstituționali,anti orice logică normală de a fi la butoane,în halul în care acționează distrug ȚARA,ĂSTA ESTE ȚINTA LOR,SE VEDE F.F. BINE.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.