G4Media.ro

Eduard Hellvig, fost șef SRI și membru PNL: Pentru a rămâne relevant,…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Eduard Hellvig, fost șef SRI și membru PNL: Pentru a rămâne relevant, PNL trebuie să schimbe viteza și să mărească ritmul/ Nu este suficient să aștepte mereu soluții din afara sa, din diverse forme de relief ale acestei țări

La aniversarea a 149 de ani de existență a Partidului Național Liberal, Eduard Hellvig, fost șef SRI și fost membru PNL, a scris pe blogul său că, pentru a rămâne relevant, partidul trebuie să ” schimbe viteza, si sa mareasca ritmul” și să nu mai aștepte mereu ”solutii din afara sa, din diverse forme de relief ale acestei tari atat de frumoase”.

Hellvig spune și că pentru viitorul PNL nu este suficient nici ”sa mearga inertial in siajul unor succese din trecut sau al unor parteneri care reprezinta alte valori”. dar nici să ”se inspire de la partide aparent similare, dar care nu reprezinta cu adevarat nici progresul, nici democratia, nici interesul Romaniei”.

Fostul liberal a mai vorbit și despre ”numele noi” din familia PNL și despre cum România are de câștigat dacă promovează această nouă generație de politicieni și dacă ”va evita erorile trecutului”.

 • ”(…) O societate liberala dezvoltata este una in care clasele sociale nu sunt instigate una impotriva celorlalte (asa cum isi doresc si extremistii, si populistii, dar si socialistii). Ci este una in care avem solidaritate intre generatii, intre oameni cu venituri diferite si oameni cu identitate diferita. Si una in care statul si institutiile sale ii servesc – discret si eficient – pe cetatenii liberi care vor prosperitate”.
 • ”Pe acest fond, eu tind sa cred ca viitorul liberalismului romanesc poate fi unul puternic si esential, daca tine cont de aceste valori. Exista o noua realitate, care trebuie acceptata. Romania este la finalul tranzitiei sale si astazi se pregateste sa isi construiasca un viitor ca tara dezvoltata. Liberalismul celebrat in aceste zile este reprezentat de partidul cu cele mai mari sanse de a intelege cum arata acest viitor – pentru ca este format si votat de oamenii care vor dezvoltare, bunastare si prosperitate”.
 • ”Insa, pentru a ramane relevant, PNL-ul de azi, si mai ales cel de maine, trebuie sa schimbe viteza, si sa mareasca ritmul. Nu este suficient sa mearga inertial in siajul unor succese din trecut sau al unor parteneri care reprezinta alte valori. Nu este suficient sa se inspire de la partide aparent similare, dar care nu reprezinta cu adevarat nici progresul, nici democratia, nici interesul Romaniei. Si nu este suficient sa astepte mereu solutii din afara sa, din diverse forme de relief ale acestei tari atat de frumoase”.
 • ”Vorbeam de viitor, si vorbeam de schimbare. Personal, sunt optimist. Pentru ca ultimii ani au adus in siajul familiei liberale cateva nume noi de mare calitate, ale unor oameni mult mai bine pregatiti decat ce s-a vazut recent – tineri cu bun simt, cu educatie, cu spirit democratic si cu dragoste de tara. Romania post-tranzitie va castiga daca va promova aceasta noua generatie si daca va evita erorile trecutului. Acest mesaj, cum am mai spus, nu este despre mine sau viitorul meu. Este despre sansele unei miscari politice si a unei filosofii politice de a crede in noua generatie si in schimbarea pe care o poate produce (…)”.

Eduard Hellvig a venit la conducerea SRI în 2015 la scurt timp după ce Klaus Iohannis a fost ales prima dată președinte al României. A fost deputat în mandatele 2004-2008 (pe listele PSD-PUR, apoi a fost membru PC fondat de fostul turnător la Securitate Dan Voiculescu, fondatorul trustului media Antena) și 2012-2016 (din partea PNL).

Hellvig a condus Serviciul Român de Informații până în iulie 2023 când și-a dat demisia de la conducerea serviciului. G4Media a arătat de ce demisia era inevitabilă, pe fondul răcelii și distanțării dintre președintele Iohannis și Hellvig.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Șefu’ eu sunt cofetar,dar cred că PNL schimba viteza,bagă a 5-a,a 6-a,problema e că are o planetară ruptă și stă pe loc.Numele?Ciucă +Rareș Dichisitul

  • domnu cofetar, io sunt mecanic, cred ca aveti perfecta dreptate. Din ce imi iese din ghicitul in cafea, cred ca respectivii sunt in aceeasi directie cu pntcd 🙂

  • Gigi, comparatia nu e corecta. PNTCD a fost partidului lui Coposu si a disparut din cauza propagandei FSN-PSDR-PSD (si a infiltrarii cu dubiosi). PNL moare pe mana lui, din cauza cardasiei cu acelasi PSD.

 2. Pnl, aripa dreapta a psd, trebuie sa dispara.

 3. eu cre’că tre’ să schimbe direcția, în primul rând. deși e cam tardiv

 4. asta cu servitul discret din partea statului n am mai auzit o 😁”Si una in care statul si institutiile sale ii servesc – discret si eficient – pe cetatenii liberi care vor prosperitate”…mdea, “mana invizibila” care arunca discret pomene in timpul campaniei electorale 🤣

 5. si sa se resoarba in psd, unde le e locul, curent.

 6. Am primit ieri prin gard ,maculatura propaganda pnl .Stiti unde a ajuns ?In praful drumului .