G4Media.ro

EDP Renovaveis, al patrulea producător mondial de energie eoliană şi solară, vrea…

Sursa foto: edpr.com

EDP Renovaveis, al patrulea producător mondial de energie eoliană şi solară, vrea să dea România în judecată din cauza noilor taxe pe energia regenerabilă

EDP Renovaveis, al patrulea producător mondial de energie eoliană şi solară, a anunţat luni că va lua măsuri legale împotriva taxelor nou impuse pe piaţa de energie din România şi Polonia, scrie Reuters, citată de News.ro.

Ca şi alte ţări din Uniunea Europeană, România şi Polonia au introdus recent măsuri de urgenţă pentru a recupera din veniturile companiilor de utilităţi care să ajute consumatorii care se confruntă cu creşterea preţurilor la energie.

EDP ​​Renovaveis consideră că măsurile din ambele ţări nu urmează principiul Uniunii Europene de a recupera doar veniturile realizate pe piaţă, se arată într-o declaraţie.

Compania arată că măsurile nu iau în considerare acoperirea preţurilor şi, prin urmare, ar impozita profiturile pe care companii precum EDP Renovaveis nu le-au realizat efectiv.

„EDP va depune toate acţiunile în justiţie pentru a contribui la revenirea la un stat de drept echitabil care ar putea susţine investiţiile atât de necesare în surse regenerabile în aceste ţări şi în Uniunea Europeană”, a spus compania, fără a preciza ce măsuri ar lua sau în care instanţă.

Producătorul a mai spus că noile taxe ar putea duce la „plăţi nerezonabile” şi costuri potenţiale de aproximativ 300 de milioane de euro (320 de milioane de dolari).

EDP ​​Renovaveis operează centrale electrice din surse regenerabile cu o capacitate de 697 MW în Polonia şi 521 MW în România.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter