G4Media.ro

Editorial Der Spiegel: România ar trebui pedepsită ca Polonia pentru încălcarea principiilor…

Editorial Der Spiegel: România ar trebui pedepsită ca Polonia pentru încălcarea principiilor UE. Kaczynski jignește protestatarii, Dragnea îi bate

”La fel ca Polonia, și România are trebui pedepsită pentru călcarea în picioare a principiilor UE”, scrie ziaristul Jan Puhl într-un editorial publicat în influentul săptămânal german Der Spiegel. Editorialul pleacă de la protestele curmate violent de jandarmerie și trece în revistă ofensiva anti-justiție a PSD și a lui Liviu Dragnea personal.

”Conducătorul secret al României se numește Liviu Dragnea. La fel ca Jaroslav Kaczynski, polonezul conservator, acesta conduce guvernul de la București, fără a deține efectiv o funcție în cadrul puterii executive, ci bazându-se pe autoritatea lui ca șef al celui mai puternic partid”, își începe ziaristul german comentariul.

”Dragnea este considerat corupt, un cinic operator al puterii. Acest lucru îl diferențează de Kaczynski, un naționalist convins și un ideolog. Dar amândoi vor să lase justiția fără independență și să o pună la dispoziția majorității parlamentare pe care o controlează. Polonezul Kaczynski face acest lucru pentru a-și realiza idealul, și anume un stat puternic. Românul Dragnea, în schimb, vrea să se protejeze pe el și rețeaua lui de urmărirea penală pe care o desfășoară Direcția Națională Anticorupție”, mai scrie Der Spiegel.

”Peste 100.000 de oameni au demonstrat la sfârșitul săptămânii trecute împotriva clasei politice din țara lor și împotriva reformelor pe care aceștia le vor puse în aplicare în justiție. La București au fost mai mult de 400 de răniți când jandarmii au intervenit împotriva demonstranților. În comparație cu Kaczynski, care îi numește și jignește pe protestatarii din țara lui ‘’polonezi de o categorie mai proastă”, Dragnea îi bate protestatarii din România. Asta spune tot despre o țară care din ianuarie trebuie să preia Președinția UE”, arată autorul.

”Tocmai din acest punct de vedere este de neînțeles de ce Bruxelles-ul nu intervine. După Polonia, ar trebui declanșate proceduri și împotriva României cu privire la statul de drept și pusă presiune prin aplicarea de sancțiuni. Românii care au ieșit în stradă pentru a-și apăra libertatea merită să fie susținuți de UE”, scrie ziaristul german.

Foto: Captură Der Spiegel

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Da. Cerem sprijinul UE și ONU sa scăpăm de penali.

 2. Legea offshore deranjează pe mulți străini. Foarte bine.

  • Mu1e troll-ule rus…si lui prietenul tau Dracnea

  • Pe tne si pe toti care „gandesc’ asemenea tzie,va deranjaza adevarul,pentru ca nu-l puteti intzelege.Vteti voi si copiii vostri sa traiti condusi de coruptzi,incompetenti,semianalfabeti.Vreti sa traiti in frica continua,vreti dictatura,vreti ca Romania sa fie asemenea Coreei de Nord.In care stat democratic din UE,partidul de guvernamant inabusa cu o violentza feroce un miting la care participa oameni cu mainile goale? In oricate stat din UE,Dragnea si Carmen Dan ar fi fost anchetati pentru crima impotriva propriului popor.In 10 august,jandarmii echipati de lupta si dotati cu armament si munutie de razboi,au atacat multinea protestatara . Mesajul PSD a fost clar: cine nu-i cu noi,e impotriva noastra.Nu admitem asa ceva ! Va bagam bocancii jandarmilor in gura,va gazam ,va bagam frica-n oase,dar noi tot vom distruge Romania,pe voi si toti cei cate indraznesc sa mi se impotriveasca.Asta-i mesajul nostru.In concluzie,stimate postac,numai un idiot nu intelege.

  • Trebuie sa ii deranjeze tare ca primesc accesul la resurse insemnate cheltuind marginal mai mult decat in trecut, o sa planga saracutii de ei.

   Hai sa propunem alt scenariu, Dragnev a crezut ca are loc de manevra folosindu-se de acea oportunitate si acum se gaseste pus la zid mai tare ca oricand.

 3. Jan asta are superputine idei si fixe. Polonejii si romanii… Cand am auzit ca e suparat pe Romania, am facut pe el de rusine!

  • Am facut pe tine de frica dupa ce te-ai invartosat iar,lache. Se vede treaba ca ti-ai facut plinul de carnica sub nas si te anchipui barbatel spuritual cu cateva firisoare de par an coltul gurii.

 4. Multumim „Der Spiegel”. Asteptam ca UE, pe baza valorilor pe care le proclama, sa impuna tuturor statelor respectarea acestor valori, chiar si prin sanctiuni drastice. Puterea actuala din Romania reprezentata de PSD – ALDE le incalca sistematic, zi de zi, si se indreapta in mod evident spre o dictatura de tip neocomunist. Modul cum a incercat sa inabuse protestele, precum si manipularile si minciunile ordinare din ultimile zile demonstreaza clar ca regimul PSD – ALDE nu mai are nimic comun cu aceste valori, iar pasivitatea Bruxelles -ului ii incurajeaza pe dragnea, tariceanu si acolitii lor sa continue opera de demolare a statului de drept si a institutioilor sale din Romania.

 5. Nu mai poate Bruxelles-ul de noi. Interesul eurocratilor este acela de a-si primi miile de euro lunar si atat!

 6. Der Spigal pune-te de acord cu Vaxsinton Post : voi cereti pt Romania sanctiuni precum cele date Poloniei, in vreme ce americanii cer in mod explicit sanctiuni mai drastice decat cele promise Poloniei si Ungariei !

  PS. N-ar fi mai bine sa-l „extrageti” voi pe Livache si sa vedeti apoi cat de repede – pt inceput – lucrurile devin suportabile in Romanica ? 😉

 7. Să ne ascultăm cu atenţie concetăţenii cu competentă evidentă, ca să evităm căderea sub jugul dictaturii personale !