G4Media.ro

Economiile americanilor au scăzut în medie cu 9.000 de dolari în 2022,…

Economiile americanilor au scăzut în medie cu 9.000 de dolari în 2022, afectate de urmările economice ale pandemiei COVID-19

Efectele economice continue ale pandemiei de Covid-19 erodează situaţia financiară a americanilor, astfel că valoarea medie a economiilor personale a scăzut cu 15%, de la 73.100 de dolari în 2021 la 62.086 de dolari în 2022, potrivit studiului recent 2022 Planning & Progress, realizat de Northwestern Mutual, transmite CNBC.

O proporţie de 60% dintre adulţii din Statele Unite afirmă că pandemia a fost ”foarte perturbatoare” pentru finanţele lor.

Sondajul anual a fost realizat de The Harris Poll, între 8 februarie şi 17 februarie, cu date extrase din răspunsurile a 2.381 de adulţi americani.

”Ar putea exista mai mulţi factori care să contribuie la scăderea economiilor faţă de anul trecut, de la intensificarea inflaţiei la oamenii care cheltuie mai mult pe măsură ce revin la un sentiment de normalitate în viaţa lor”, a declarat Christian Mitchell, directorul pentru clienţi al Northwestern Mutual, într-un comunicat de presă.

În pofida impactului pe care l-a avut pandemia asupra finanţelor respondenţilor, 48% au spus că s-au adaptat la noile lor circumstanţe. Aproape trei sferturi afirmă că au adoptat şi obiceiuri financiare mai bune din cauza asta.

Printre obiceiurile de bani sănătoase pe care le-au adoptat respondenţii se numără reducerea cheltuielilor pentru traiul zilnic, combaterea datoriilor şi creşterea investiţiilor.

De fapt, 17% dintre respondenţi au spus că acum îşi revizuiesc în mod regulat planurile financiare, în timp ce 14% au spus că şi-au mărit contribuţiile la economii şi la pensie.

Alţi 69% au declarat că intenţionează să-şi menţină ratele actuale de economii, dar Mitchell a avertizat că ar putea fi nevoie ca optimismul să fie temperat.

sursa: News.ro, sursa foto: Pexels/ Karolina Grabowska

Citește și

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Ne plangem de energie scumpa dar facem 10 escale sa ajungem in vacanta

  2. Mergem cu rusii in vacanta?