G4Media.ro

Economie la energie electrică în spitalele din Mureș / S-a interzis folosirea…

Foto: Facebook Spitalul Clinic Județean de Urgență Mureș

Economie la energie electrică în spitalele din Mureș / S-a interzis folosirea caloriferelor electrice și a aerotermelor în cadrul secțiilor, se sting calculatoarele și se înlocuiesc becurile

În contextul recomandărilor emise la nivel național pentru reducerea consumului de energie electrică, spitalele din Târgu Mureș elaborează planuri pentru reducerea facturilor.

Economie se va face din sectoarele non esențiale, iar managerii dau asigurări că pacienții nu vor fi afectați nici în ceea ce privește căldura, relatează Agenția de presă Rador.

„Au fost transmise recomandări către toate secțiile spitalului, în locurile unde nu este necesară lumina, aceasta să fie stinsă, să fie stinse calculatoarele după amiaza, atunci când nu sunt utilizate, s-a interzis folosirea caloriferelor electrice și a aerotermelor în cadrul secțiilor, reducerea consumatorilor acolo unde nu sunt necesari și unde pot fi opriți, precum și înlocuirea surselor clasice de iluminare cu becuri economice”, susține purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, Mariana Negoiță.

Nici la Spitalul Clinic Județean Mureș pacienții nu vor fi afectați, a subliniat managerul instituției, dr. Ovidiu Gârbovan.

„În principiu, toată lumea trece printr-o criză energetică. Practic, unitățile sanitare sunt unități cu foc continuu, activitatea medicală nu poate fi întreruptă, vom încerca să evidențiem locurile în care am putea să nu facem risipă. Probabil, cu un program al centralelor termice de iarnă vom încerca să folosim cât mai eficient energia”.

Premierul Nicolae Ciucă le-a cerut miniștrilor să prezinte un plan de scădere a consumului de energie electrică în instituțiile statului.

Premierul propune, ca primă soluție, înlocuirea becurilor clasice cu becuri LED, atât pentru instituțiile publice, cât și pentru populație.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Mai putin solitaire ca e scump curentul!

 2. PALATUL parlamentului CONSUMA CAT UN ORAS.

  LA PALATUL parlamentului poporul SUVENTIONEAZA MANCAREA.

 3. Procedează bine, la scurt timp vor veni rezultatele efortului depus
  Bravo 👏🏻👏🏻👏🏻.

 4. de mai mult de 10 ani sunt becuri cu led,la preturi accesibile, mult mai economice, si ei acuma se gandesc sa schimbe cele clasice ?

  • Doar nu sunt prosti sa dea 50 de lei pe unul economic, mai bine dau 49 pe unul clasic. Preturi de achizitie ale institutiilor hotomane!

 5. Lampile scialitice au multe led-uri, sa le stinga! Se pot inlocui cu surse de lumina bio, de exemplu licurici (familia Lampyridae, pentru cei care nu stiu despre ce e vorba).

 6. Prima ştire pe azi a fostcă Lidl va scurta programul cu cel puțin două ore, acum citesc asta. Epoca de aur bate iarăşi la usă. :)))

  • Ce sa faca niste gradati care trag in noi de feicare data cand au chef coordonatorii-platitori de pensie speciala?

 7. Aceasta se numeste educatie. Nu saracie sau strans cureaua cum ar crede cei mai putin educați

  Aceste lucruri trebuiau facute in urma cu 10 ani.

 8. Sa inchida de tot spitalul pentru 100% economie. Slava Ukraini!