G4Media.ro

Echipele de campanie ale lui Donald Trump și Joe Biden, atacate cibernetic…

Echipele de campanie ale lui Donald Trump și Joe Biden, atacate cibernetic din afara SUA

Echipele de campanie ale preşedintelui Donald Trump şi candidatului democrat Joe Biden au fost recent ţinta unor atacuri cibernetice străine, care au eșuat însă, au transmis joi cercetători de la Google, potrivit Agerpres. Informațiile arată că ameninţarea asupra securităţii datelor nu slăbeşte odată cu apropierea de alegerile prezidenţiale din Statele Unite.

„Am asistat recent la ameninţări avansate persistente din partea unui grup din China împotriva personalului de campanie al lui Biden şi din Iran împotriva personalului lui Trump, cu tentative de phishing”, a anunțat joi directorul de analiză a ameninţărilor al corporaţiei Google, Shane Huntley. „Nu a fost nicio breşă. Am trimis avertismente utilizatorilor vizaţi şi am sesizat autorităţile competente”, a adăugat el.

Oficialul de la Google le-a reamintit echipelor de campanie să trateze cu seriozitate ameninţările de securitate şi să utilizeze metode de autentificare mai complexe.

În 2016, o campanie de influenţare masivă – dirijată din Rusia, potrivit unor autorităţi, – a dezvăluit date confidenţiale despre campania lui Hillary Clinton, potrivit Agerpres.

Sursa Foto: Facebook/ Joe Biden

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.