G4Media.ro

Echipa olimpică a SUA își va aduce propriile aparate de aer condiționat…

Sursa foto: Pixabay

Echipa olimpică a SUA își va aduce propriile aparate de aer condiționat la Paris, subminând planul organizatorilor de a reduce emisiile de carbon/ La fel vor proceda și alte echipe mari

Echipa olimpică a SUA este una dintre puținele care vor furniza aparate de aer condiționat pentru sportivii lor la Jocurile de la Paris, într-o mișcare care subminează planurile organizatorilor de a reduce emisiile de carbon, scrie Associated Press.

Sarah Hirshland, CEO al U.S. Olympic and Paralympic, a declarat că, deși echipa SUA apreciază eforturile care vizează sustenabilitatea, federația va furniza unități de aer condiționat pentru ceea ce este, de obicei, cel mai mare contingent de sportivi de la Jocurile de vară.

„După cum vă puteți imagina, aceasta este o perioadă de timp în care consecvența și predictibilitatea sunt esențiale pentru performanța echipei SUA”, a spus Hirshland. „În conversațiile noastre cu sportivii, aceasta a fost o prioritate foarte mare și ceva ce sportivii au simțit că este o componentă critică în capacitatea lor de performanță.”

Washington Post a raportat la începutul acestei luni că Germania, Australia, Italia, Canada și Marea Britanie se numără printre celelalte țări care intenționează să aducă aparate de aer condiționat în Franța.

Organizatorii Jocurilor Olimpice au prezentat planurile de răcire a camerelor din Satul Sportivilor, care va găzdui peste 15 000 de olimpici și oficiali sportivi pe durata jocurilor, folosind un sistem de țevi de răcire sub podele.

Temperatura maximă medie în Paris la 1 august este de 26 de grade Celsius. Obiectivul este de a menține temperatura în camere între 23-26 de grade. Camerele vor fi, de asemenea, dotate cu ventilatoare.

„Vreau ca Jocurile de la Paris să fie exemplare din punct de vedere al mediului”, a declarat primarul Parisului, Anne Hidalgo, despre planurile pentru Jocurile Olimpice.

Potrivit Agenției Internaționale pentru Energie, mai puțin de una din 10 gospodării din Europa are aer condiționat, iar în Paris cifrele sunt mai mici de atât. Potrivit studiului, din cele 1,6 miliarde de unități de aer condiționat utilizate în întreaga lume în 2016, mai mult de jumătate se aflau în China (570 de milioane) și în Statele Unite (375 de milioane). Întreaga Uniune Europeană avea aproximativ 100 de milioane.

Jocurile Olimpice marchează cea mai importantă oprire din cariera atletică a celor peste 10 500 de sportivi care vor coborî la Paris, ceea ce a determinat unele țări cu obiective mari să submineze eforturile de mediu de dragul confortului.

„Este un mediu de înaltă performanță”, a explicat purtătorul de cuvânt al Comitetului Olimpic Australian, Strath Gordon, pentru The Post.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. sa nu zici ca le aduc din state. e curat bio. nu le dam , c suntem impotriva dar le permitem sa puna aceleasi aparate cu transport:) cam asta e cand nu gandesti ce interzici , ce permiti. La’s ca „francejii” sunt multumiti. au imperiul in minim 3/4 din orase.