G4Media.ro

Echipa feminină de fotbal a Spaniei refuză să mai joace până când…

Sursa foto: Facebook / Real Federación Española de Fútbol

Echipa feminină de fotbal a Spaniei refuză să mai joace până când conducerea federaţiei nu va fi schimbată

Echipa feminină a Spaniei nu va mai disputa meciuri până când conducerea federaţiei nu va fi schimbată, conform unei declaraţii comune, la câteva ore după ce Luis Rubiales a reclamat „feminism fals” şi un „asasinat social” al său, refuzând să demisioneze, scrie News.ro.

Şeful federaţiei se confruntă de câteva zile cu critici acerbe, precum şi cu o anchetă a Fifa, după ce a apucat-o de cap pe atacanta Jenni Hermoso şi i-a sărutat buzele în timpul prezentării trofeului finalei Cupei Mondiale de fotbal feminin.

Declaraţia publicată de sindicatul jucătoarelor Futpro a inclus şi dezminţirea lui Hermoso la afirmaţia lui Rubiales că sărutul a fost consimţit.

„Vreau să clarific faptul că, aşa cum s-a văzut în imagini, în niciun moment nu am fost de acord cu sărutul pe care mi l-a dat”, a spus Hermoso. „Nu tolerez ca cuvântul meu să fie pus la îndoială şi cu atât mai puţin inventarea unor cuvinte pe care nu le-am spus”.

În declaraţia comună, campioanele mondiale anunţă că nu vor reveni să joace pentru echipa naţională atâta timp cât conducerea rămâne în funcţie. Alături de cele 23 de jucătoare din lotul pentru Cupa Mondială, declaraţia a fost semnată de alte zeci de fotbaliste.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...