G4Media.ro

E-mail-ul, cea mai mare problemă de securitate a companiilor în privința atacurilor…

E-mail-ul, cea mai mare problemă de securitate a companiilor în privința atacurilor de tip ransomware. Ce spun experții Eset

E-mail-ul rămâne cel mai des folosit mediu pentru distribuirea atacurilor de tip ransomware, iar companiile şi organizaţiile au identificat această ameninţare drept cea mai mare problemă de securitate a acestora, este concluzia experţilor Eset, într-un material publicat pe blogul din România, citat de Agerpres.ro.

”Acesta (atacul de tip ransomware – n. r.) a fost văzut ca inamicul numărul unu, din cauza unor atacuri extrem de mediatizate, cum ar fi WannaCry şi NotPetya, care au provocat daune la nivelul miliardelor de dolari, apărând în articole din întreaga lume. Astfel, chiar şi o persoană care nu a experimentat o infecţie cu ransomware a perceput-o ca pe o ameninţare gravă”, a subliniat Michal Jankech, principalul manager de produs la Eset.

Potrivit blogului de specialitate, în timp ce infecţia cu ransomware începe deseori cu un click pe un link suspect sau pe o factură fictivă, s-a constatat faptul că e-mail-ul rămâne cel mai des folosit mediu pentru distribuirea acestui tip de atac, într-un proces format din două etape, în care prima constă în trimiterea unui fişier de download, urmat de ransomware ca o infecţie secundară, mai notează sursa citată.

Reprezentanţii Serviciului Român de Informaţii (SRI) au precizat că patru unităţi medicale au afectate de ransomware-ul BadRabbit 4, respectiv: ”Victor Babeş” din Capitală, precum şi din Huşi, Dorohoi şi Alba. Iniţial, fusese anunţată ca fiind ţintă a unui atac cibernetic şi Spitalul din Cărbuneşti, dar SRI a revenit asupra informaţiei.

Citește articolul integral aici. 

sursa foto: cert.ro

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Ce spitale bogate avem de isi permit servere proprii de email. Sa foloseasca gmail sau ceva pus la dispozitie se STS. Asa se intampla cand fiecare spital sifoneaza fondurile cum vrea.