G4Media.ro

După Ucraina, și țările baltice au decis să boicoteze summitul OSCE de…

sursa foto: Unsplash

După Ucraina, și țările baltice au decis să boicoteze summitul OSCE de la Skopje, din cauza invitării lui Lavrov

Miniștrii de externe baltici au anunțat marți că nu vor participa la reuniunea Consiliului miniștrilor de externe al OSCE de la Skopje de la sfârșitul săptămânii, la care este așteptat ministrul rus de externe, transmite BBC, care citează o declarație comună publicată de Ministerul de Externe al Estoniei.

„Regretăm profund decizia de a permite ministrului rus de externe Serghei Lavrov să participe la cea de-a 30-a sesiune a Consiliului ministerial al OSCE de la Skopje. Pentru Rusia, aceasta este o altă oportunitate de a-și răspândi propaganda”, potrivit declarației citate. „Prezența lui Lavrov la reuniunea Consiliului Ministerial al OSCE riscă, de asemenea, să legitimeze apartenența legitimă a Rusiei agresoare la comunitatea noastră de națiuni libere, minimalizând crimele odioase comise de Rusia și permițându-i să încalce în mod flagrant și să calce în picioare principiile și angajamentele fundamentale ale OSCE.”

„Noi, miniștrii de externe ai Estoniei, Letoniei și Lituaniei, nu vom lua parte la acest lucru și nu ne vom asuma responsabilitatea pentru consecințele la care va duce acest lucru”, se arată în text.

La începutul zilei de marți, ministerul ucrainean de externe a precizat că șeful diplomației, Dmitri Kuleba, nu va participa la reuniunea ministerială a OSCE. Cu toate acestea, delegația ucraineană va participa la reuniune la nivel de ambasadori.

Macedonia de Nord și Bulgaria au deschis un coridor aerian pentru avionul lui Lavrov.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. O rusine monumentala pentru organizatori si pentru OSCE ca permite unui stat terorist sa si faca reclama