G4Media.ro

După inundațiile devastatoare, vestul Germaniei se confruntă acum cu o criză a…

Sursa foto: Twitter/ @dumicf

După inundațiile devastatoare, vestul Germaniei se confruntă acum cu o criză a gunoaielor împrăștiate de viitură

Inundațiile devastatoare cu care s-a confruntat Germania au creat munți de gunoaie, de la bucăți de mașini distruse până la frigidere, care s-au adunat în gropi de gunoi improvizate sau pe marginea drumurilor, iar autoritățile au cerut ajutorul voluntarilor, deoarece curățarea acestora ar putea durea mai multe săptămâni, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Germania, țara care a inventat un sistem modern de gestionare a deșeurilor, se confruntă acum cu zeci de mii de tone de gunoaie răspândite prin orașele și satele din vestul țării, după viiturile care au cauzat 180 de decese.

Un locuitor din Bad Neuenahr din landul Renania-Palatinat, Hans-Peter Bleken a spus că operațiunea condusă de pompieri și armată a fost „ajutor excelent”.

„Următoarea mare problemă vor fi grămezile mari de deşeuri menajere. „Am învins corona, dar dacă acum vom avea bacterii, şobolani şi mai mulţi viruşi atunci ne vom confrunta cu o nouă problemă”, a mai afirmat Hans-Peter Bleken.

În anul 1970, Germania a lansat sistemul modern de gestionare a deșeurilor, prin introducerea conceptului de selectare a gunoaielor care sunt trimise spre groapa de gunoi, reciclare sau incinerare, însă cantitatea uriașă de gunoi este mult prea mare, iar industria de gestionare a deșeurilor nu mai poate face față. Fermierii și firmele de construcții au ajutat autoritățile cu transportarea deșeurilor, însă gropile de gunoi sunt deja pline și trebuie create unele temporare.

„Cea mai mare provocare este volumul uriaş de deşeuri. Vorbim de cantităţi de neconceput”, a spus Anna Ephan, purtătorul de cuvânt al celei mai mari companii de gestionare a deșeurilor din Germania, Remondis.

Guvernatorul landului celui mai populat land Germania, Renania de Nord-Westfalia, Armin Laschet, a declarat, joi, că „nu va fi posibil să gestionăm la nivel local toate aceste deşeuri. Avem nevoie de un ajutor mai extins”.

Orașul Koln, cel mai mare oraș din acest land, cu o populație de peste un milion de locuitori, a lansat pe Facebook un apel către voluntari pentru a ajuta la curățarea cantităților enorme de gunoi.

„Districtele şi gospodăriile afectate au nevoie urgent de sprijin pentru a face faţă acestei sarcini, în condiţiile în care infrastructura noastră existentă este deja epuizată”, se arată în acest apel autoritățior.

Majoritatea gunoaielor vor fi incinerate, însă nu există capacități de rezervă în condițiile în care facilitățile municipale și comerciale funcționau la capacitate maximă încă înainte de inundații.

Sursa foto: Twitter/ @dumicf

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Si maine urmeaza criza betigaselor de urechi…. puie g4

  2. neamtu trebe sa fie suficient de destept sa ajunga la slana!

    atat!

  3. Muie poporului german detinatori de sclavi muie

  4. La Timisoara e la fel de rau ca in S1?

  5. Romania nu a inchis granitele pentru gunoaiele nemtesti.