G4Media.ro

După doi ani de pandemie, la Buzău s-a redeschis „Drăgaica”, cel mai…

sursa foto: Pexels

După doi ani de pandemie, la Buzău s-a redeschis „Drăgaica”, cel mai vechi târg din România, atestat documentar în 1778

„Drăgaica”, cel mai vechi târg din România, atestat documentar din a doua jumătate a secolului al XVIII-lea, s-a redeschis joi după-amiază, în municipiul Buzău, după o întrerupere de doi ani cauzată de pandemie, transmite Agerpres.

Evenimentul, care va dura mai mult de două săptămâni, cuprinde, printre altele, numeroase concerte susţinute de artişti şi formaţii consacrate, precum Gheorghe Zamfir şi Orchestra Metropolitană Bucureşti condusă de Daniel Jinga, Taraful Rutenilor, Delia, Plăieşii, Fuego, Laurenţiu Cazan, Iris, Laura Lavric, Aurel Tămaş, Mircea Baniciu, Cătălin Crişan, Monica Anghel, 3 Sud Est, Nemuritorii şi alţii.

„După doi ani de întrerupere, din cauza pandemiei, vom continua (…) povestea celui mai vechi târg din România, atestat documentar din 1778, dar potrivit istoricilor, acest târg, bâlci, iarmaroc ar proveni chiar din vremea dacilor. Între 9 şi 26 iunie, în fiecare zi de la 10:00 la 22:00, vă invităm să vă bucuraţi de muzica marilor artişti din România şi Basarabia, gustând produsele noastre locale. Vor fi mulţi meşteri populari, dar şi comercianţi cu marfă diversă. Drăgaica va cuprinde şi Festivalul Naţional Concurs de Muzică Populară ‘Benone Sinulescu’, care duce mai departe moştenirea lăsată de marele nostru artist, adică dragostea de muzică populară şi folclorul românesc, adevărate valori ale neamului nostru” , a scris primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, pe pagina sa de Facebook.

Organizatorii se aşteaptă ca târgul „Drăgaica” să fie vizitat de sute de mii de turişti.

Evenimentul este susţinut de Primăria Municipiului Buzău, prin Centrul Cultural şi Educaţional „Alexandru Marghiloman”, iar programul poate fi accesat pe pagina de Facebook Drăgaica Buzău.

sursa foto: Pexels

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. pentru anul 1778, dragaica din 2022 cred ca era acceptabila, dar pentru anul 2022, nu. atita mizerie, gunoaie, chinezarii, colorati si hoti de buzunare pe metru patrat cu greu pot fi gasite in alta parte.

  2. Probabil cel ”mai vechi târg” din Țara Românească, în Ardeal aveam de multă vreme târguri. Și nici nu cred că în Moldova nu erau târguri la acea vreme, fiind mult mai avansată decât Muntenia.