G4Media.ro

După ce UE a anunțat că închide întreg spaţiul său aerian pentru…

Sursa Foto: Facebook/ Aeroflot

După ce UE a anunțat că închide întreg spaţiul său aerian pentru avioanele rusești și compania Aeroflot din Rusia anunță că își suspendă toate zborurile spre Europa

Compania aeriană Aeroflot a anunţat că va suspenda de luni toate zborurile către Europa, în urma deciziei UE de a închide întreg spaţiul său aerian tuturor avioanelor ruseşti, relatează Agerpres, conform AFP.

„Ca urmare a restricţiilor privind spaţiul aerian instituite de autorităţile europene, Aeroflot îşi suspendă din 28 februarie 2022 şi până la o nouă notificare zborurile către toate destinaţiile europene”, se arată într-un comunicat al companiei ruseşti, emis duminică seara.

Uniunea Europeană a anunţat duminică că îşi va închide spaţiul aerian pentru companiile aeriene ruseşti ca măsură de sancţionare a invadării Ucrainei de către Rusia, măsură adoptată de Canada şi de mai multe ţările europene care nu fac parte din UE.

Din cauza închiderii spaţiului aerian de către aceste ţări, puse deja în aplicare sau anunţate, traficul aerian rus se confruntă cu o zonă foarte mare de excludere a zborurilor, care obligă avioanele sale la ocoluri foarte mari.

În replică, Rusia a început să interzică survolarea teritoriului său pentru avioane aparţinând unor ţări europene care au anunţat astfel de decizii în ultimele zile, precum Regatul Unit, Letonia, Lituania, Estonia, Slovenia, Bulgaria, Polonia şi Cehia.

Sursa Foto: Facebook/ Aeroflot

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Nu UE si-a inchis spatiul aerian pentru Rusia, ci rusii nu mai vor sa zboare spre Europa 🙂

  2. Vor mai zbura spre Polu nord spre mos Craciun si spre Korea de nord singura tara dornica sa fie prietena cu Rusia.
    Sa vezi cand cei 3m de chinezi din Siberia vor cere sa fie protejati peste 10/20 de ani si Rusia o sa fie in ruina auto impusa de clica kagebista a lu mos Putin.

  3. Imi plac europenii cum se bagă într-o criza uriașă din care vor iesi șifonați bine de tot. De dragul Ucrainei, vom plăti toți. Amen!

  4. hahahhaaa..nu ma lasati sa aterizez la voi..lasa ca atunci nici eu nu mai decolez, na !