G4Media.ro

După ce a vrut să restricționeze libertatea de mișcare a românilor, Eugen…

După ce a vrut să restricționeze libertatea de mișcare a românilor, Eugen Teodorovici spune că România are nevoie de programe dedicate pentru a atrage forţă de muncă din alte ţări

Ministrul Finanţelor publice, Eugen Teodorovici, spune că România are nevoie de programe dedicate pentru a atrage forţă de muncă din celelalte state membre, dar şi din ţări care ar putea adera la UE ori din afara spaţiului european, potrivit News.ro.

Inițiativa lui Teodorovici vine după ce ministrul Finanțelor declarase anul trecut că dreptul celor care vor să muncească în străinătate în interiorul UE să fie restricționat.

”În contextul necesităţii întăririi mobilităţii forţei de muncă, una dintre libertăţile fundamentale ale pieţei unice, răspunsul nostru trebuie să vizeze o strategie pe două nivele, cu măsuri naţionale şi europene. O soluţie în cazul României, dar nu numai, ar fi elaborarea unor programe dedicate, inclusiv politici fiscale, în scopul atragerii de forţă de muncă din celelalte state membre, din ţări angajate în dialog cu UE în vederea aderării, precum şi din afara spaţiului european”, a declarat ministrul Eugen Teodorovici.

Oficialul a participat joi la Luxembourg, la un dejun de lucru ministerial pe tema mobilităţii forţei de muncă, organizat în marja reuniunii Consiliului UE pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Politică Socială, Sănătate şi Consumatori (EPSCO). Participarea preşedintelui în exerciţiu al Consiliului pentru Afaceri Economice şi Financiare (ECOFIN) la un eveniment al Consiliului EPSCO vine în continuarea demersurilor acestuia de promovare a acestei teme pe agenda publică a Uniunii Europene.

În cadrul întâlnirii, ministrul Finanţelor a avansat o serie de soluţii care ar putea fi luate în considerare pentru atenuarea efectelor negative legate de deficitul forţei de muncă în ţările sursă sau de migraţia forţei de muncă înalt calificate (brain-drain).

Reamintim că în noiembrie 2018, Teodorovici spunea că „Permisul de muncă să fie acelaşi ca şi timp în toate statele. Nu mai ai voie, după primul permis, să-ţi reînnoieşti dreptul de muncă, ca să fii obligat să migrezi în Europa. Aşa, dacă ajunge în Germania şi tot primeşte drept de muncă, deci nu o să se întoarcă în veci în Croaţia, România de unde a plecat. Maxim 5 ani şi, la revedere, să te duci în altă ţară să îţi cauţi loc de muncă”, a susținut ministrul.

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Te-n-gură de spurcat pesedist! 3-4 mil de mil de români care s-ar întoarce si mâine acasă dacă nu ai mai fura și ai face un program pt ei. Prafu să se aleagă de voi și să nu apucați să cheltuiți banii furați.

  • Subscriu!
   Ca bine zisesi. Astia ar vrea sa plecam noi din tara si sa raman ei cu toata tara la butoane, sefi peste filipinezi, afgani si africani.

  • Subscriu in totatlitate; cei mai multi pe care ii cunosc si care au plecat inca de prin anii 2000, de asta au plecat; statul punea si inca pune bete in roate propriilor cetateni, (inventii de taxe, si mariri constante, si politizarea a absolut orice), indiferent de domeniul de activitate, chiar si la cel de subzsitenta, din mediul rural care putea fi dezvoltat si valorificat sau simple pfa-uri;

 2. Treaba e simpla , in romania se practica ferma porcilor la greu pe fata , adica
  o categorie de cetateni cei din mediul privat muncesc pentru o categorie de porci aristocratia bugetara care si-au tras salarii mai mari si pensii speciale in schimb ei dand birocratie,spitale in care sa mori, sosele cu banda pe mers,legi tampite si plimbatori de hartii.Treaba a inceput sa puta in ultimii ani pentru ca am intrat in uniunea europeana si multi au plecat din sclavie si acum sclavii trebuie inlocuiti cu altii fraieri care sa doneze 50% din salariu ca sa primeasca in schimb nimic, fraieri care pot sa fie africani,musulmani,pakistanezi nu conteaza pt ei.

 3. Îl cheamă Teodorovici dar de fapt e Gargarovici.

 4. Marele aventurier, discotecar, si dator vandut. Singurul ministru de finante din lume care are datorii la fisc.

  • Nu mai are. Datoriile lui de aprox 400k euro s-au sters ca prin minune după ce a ajuns sinistru al finanțelor. Ca să cunoști.

 5. Nereusind sa ii motiveze material, vor sa ii faca sclavi pe plantatia PSD. Aveti idee cat din venitul adus de un angajat pleaca la bugetul FURAT de ‘ciuma rosie’ ? 40+%. Ce avem de ei ? Scoli cu wc ingropat in pamant, sobolani in toate spitalele publice, jandarmi care sa apere stapanii de sclavi… Culmea, nemernicii isi zic partid de stanga cand ei sunt doar NEMERNICI !!!!!

 6. Tiranii sunt capabili sa retrimita corabiile dupa robi in Caraibe si Africa.

 7. In sfarsit o abordare sanatoasa a problemei! Nu cred insa ca va produce si efecte…va ramane o idee spusa la un dineu in Luxemburg.

 8. dar avem sute de mii de bugetari care ar putea produce si ei ceva

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.