G4Media.ro

După 14 ani de lucrări și 10 milioane de lei cheltuiți din…

După 14 ani de lucrări și 10 milioane de lei cheltuiți din bani publici, Guvernul a inaugurat o stație de alimentare cu apă nefuncțională

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a inaugurat pe 21 iunie, o stație de alimentare cu apă în localitatea Ceatalchioi din județul Tulcea, care însă nu poate fi folosită deoarece nu a fost prevăzută și cu o instalație de clorinare care să facă apa potabilă.

Lucrările de construcție ale stației au început în urmă cu 14 ani, în 2004, iar investiția din bani publici s-a ridicat la 10 milioane de lei.

Situația a fost semnalată de publicația locală Cetățeanul.net, care scrie că lucrările au fost executate de o firmă de casă a baronilor PSD Tulcea, implicată în dosare de corupție și aflată în insolvență. Stația a fost închisă (încuiată!) imediat după inaugurare (vezi, mai jos, filmarea făcută de un localnic!).

Ce spune primarul localității, Tudor Cernega:

 • Lucrările au durat 12-15 ani, pentru că nu a fost finanțare. Proiectul este unul mai vechi și nu prevede un sistem de clorinare a apei. Ne mai nemulțumește faptul că în proiect nu au fost prevăzuți nici hidranți, în caz de incendiu. Încercăm să predăm stația către Aquaserv, operatorul regional de apă din Tulcea. Dacă nu reușim să o predăm, trebuie să mai facem o investiție, să aducem un container de clorinare. Dacă reușim să o predăm la Aquaserv, am scăpat – eu se vor ocupa de tot, vor face și branșamente. Dacă nu, asta rămâne în sarcina noastră. Dacă ar fi fost după mine, nu aș fi inaugurat stația”.

Ce a spus ministrul Ioan Deneș la inaugurarea stației nefuncționale:

 • Aceste recepţii şi dări în folosinţă se fac în Anul Centenarului. Legăm această recepţie şi punere la dispoziţie a apei potabile de acest an important, Anul Centenarului, pe care noi îl sărbătorim cu mândrie. Sunt investiţii începute, e adevărat, cu multă vreme în urmă şi care, iată, reuşim să le finalizăm acum. (…) Nu sunt pe ideea ca un proiect să dureze atât de mult timp. În cadrul ministerului, am decis să prioritizăm investiţiile, iar acestea să fie finalizate cât mai repede posibil”.

În realitate, ministrul Deneș a inaugurat o uzină-fantomă, care nu are perspective să funcționeze prea curând. Satul nu are canalizare, iar gospodăriile nu sunt branșate la rețeaua de apă, mai scriu jurnaliștii de la Cetățeanul.net.

Publicația mai notează că lucrările ”istorice” de la staţia de captare şi tratare a apei brute de la Ceatalchioi, care au demarat în urmă cu nu mai puțin de 14 ani, au fost executate de firma Deltacons SA Tulcea, abonată la contracte primite de la autoritățile locale. Sunt zeci de primării din Tulcea și Constanța, companii de stat și autorități locale care au dat pe bandă rulantă contracte firmei Deltacons.

Deltacons și acționarul său principal, Alexandru Stroie, sunt implicați în dosarul de corupție al fostului secretar general adjunct al Ministerului Mediului, Lorant Para. Procurorii DNA susțin că Para ar fi primit de la Deltacons o șpagă de 250.000 de lei, pentru atribuirea unui contract chiar la Ceatalchioi. De altfel, fostul demnitar și-a recunoscut faptele.

Citește articolul integral pe Cetățeanul.net.

Foto: Președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu (stânga), primarul din Ceatalchioi și ministrul Ioan Deneș la inaugurarea stației de apă potabilă (Sursa: Cetățeanul.net)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Ăia trei ar trebui băgați într-o celulă și aruncată cheia dintr-un avion.
  Deci nu are instalație de colorare ???
  Și nimeni nu-i branșat ???
  Și grețoși ăștia mai au vreo funcție publică pe undeva ??

 2. Ăia trei ar trebui băgați într-o celulă și aruncată cheia dintr-un avion.
  Deci nu are instalație de clorare ???
  Și nimeni nu-i branșat ???
  Și grețoși ăștia mai au vreo funcție publică pe undeva ??

 3. Ce fetze de prosti au.

 4. C-asa sarbatorim centenarul, mindri ca sintem romani! Pacat ca nu mai traiesc nici Gogol (nu, nu Goagal), nici Caragiale, macar literatura sa se aleaga cu ceva de banii astia.

 5. Si se vaita daca se duce DNA peste ei!

 6. Cei mai ridicoli au fost consilierii aia locali care, dupa ce ca le-a tunat sa faca un monument in „cinstea” asfaltarii unui drum comunal (ce realizare colosala a vremurilor noastre!), si ala neterminat, si-au mai pus si numele lor pe monument? Sa ramana pentru vesnicie!
  Vesnica pomenire!

 7. Trebuia notat cu P si semnat:articol sponsorizat de Traian Rece…

 8. Primarul din Ceatalchioi stie ce inseamna sa preia Aquaserv statia ?
  Va fi un dezastru,pretul apei va fi foarte mare !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.