G4Media.ro

Dumitru Buzatu rămâne în arest preventiv, a decis Tribunalul Vaslui

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Dumitru Buzatu rămâne în arest preventiv, a decis Tribunalul Vaslui

Dumitru Buzatu, fost lider al PSD şi preşedinte al Consiliului Judeţean, va rămâne în arest preventiv, potrivit unei decizii a Tribunalului Vaslui, transmite Agerpres.

Decizia a fost luată după ce Dumitru Buzatu recuzase judecătorul, iar cererea în acest sens a fost respinsă.

Expertul Radu Judele, cercetat în acelaşi dosar pentru trafic de influenţă, va rămâne în arest la domiciliu.

„În baza art. 348 raportat la art. 207 alin. 4 Cod procedură penală, verifică şi constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestului preventiv, luat faţă de inculpatul Buzatu Dumitru, în prezent aflat în Penitenciarul Vaslui. (…) Menţine măsura arestului preventiv luată faţă de inculpatul Buzatu Dumitru, care urmează să fie verificată periodic în termenul de 30 de zile prevăzut de art. 207 alin. 6 Cod de procedură penală. II. În baza art. 348 raportat la art. 207 alin. 4 Cod procedură penală, verifică şi constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestului la domiciliu, luat faţă de inculpatul Judele Radu. Menţine obligaţiile dispuse în sarcina inculpatului Judele Radu”, se arată în decizia instanţei.

Pe data de 4 martie, Tribunalul Vaslui urmează să se pronunţe şi în cazul cererii de strămutare a procesului, formulată de Dumitru Buzatu prin apărătorul său.

Tribunalul Vaslui a emis, pe 23 septembrie, un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Dumitru Buzatu pentru luare de mită.

Buzatu a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie când primea 1,25 milioane de lei drept mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii acestuia, după ce fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui i-ar fi primit într-un restaurant.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui Dumitru Buzatu. Dosarul a fost transmis spre judecare Tribunalului Vaslui, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză. AGERPRES /(AS – autor: Loredana Ciobanu, editor: Florin Marin)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...