G4Media.ro

Duma de Stat ia în calcul o lege care să permită persoanelor…

Duma de Stat ia în calcul o lege care să permită persoanelor de peste 40 de ani să se înroleze în armată / General american: „Este din ce în ce mai dificil pentru Kremlin să își mascheze eșecurile din Ucraina”

Într-un semn al nevoii urgente a Rusiei de a-și consolida efortul de război în Ucraina, parlamentul rus a transmis vineri că va lua în considerare un proiect de lege care să permită rușilor de peste 40 de ani și străinilor de peste 30 de ani să se înroleze în armată, relatează Reuters.

Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului de la Moscova, a declarat că această măsură ar permite armatei să utilizeze abilitățile profesioniștilor mai în vârstă.

„Pentru utilizarea armelor de înaltă precizie, operarea armelor și a echipamentelor militare, sunt necesari specialiști foarte profesioniști. Experiența arată că aceștia devin astfel la vârsta de 40-45 de ani”, mai precizează Duma de stat.

În prezent, doar rușii cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani și străinii cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani pot încheia un prim contract cu armata rusă.

Rusia a suferit eșecuri uriașe și pierderi grele de oameni și echipamente în războiul de 86 de zile, în care Ucraina și-a mobilizat practic întreaga populație masculină adultă. În pofida preluării controlului deplin asupra ruinelor orașului Mariupol, Moscova rămâne departe de obiectivul său de a cuceri întreaga regiune Donbas din estul Ucrainei.

„În mod clar, rușii sunt în dificultate. Aceasta este cea mai recentă încercare de a rezolva problema lipsei de forță de muncă fără să-și alarmeze propria populație. Dar este din ce în ce mai dificil pentru Kremlin să își mascheze eșecurile din Ucraina”, a declarat generalul american în retragere Ben Hodges, fost comandant al forțelor armatei americane în Europa.

Jack Watling, specialist în războiul terestru la grupul britanic de reflecție în domeniul securității și apărării RUSI, a declarat că armata rusă duce lipsă de infanterie.

„Rusia trebuie să stabilizeze efectivele din unitățile sale militare din Ucraina și să genereze noi unități dacă vrea să-și îmbunătățească poziția pe teren. Acesta va fi un proces lent și complicat, dar poate fi accelerat prin mobilizarea persoanelor cu abilități și experiență militară „, a spus el.

Duma de Stat a menționat că legislația propusă va facilita, de asemenea, recrutarea de medici civili, ingineri și specialiști în operațiuni și comunicații.

Totodată, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a anunțat vineri că Rusia formează 12 baze militare în districtul său militar vestic ca răspuns la amenințările în creștere din această zonă, făcând referire la cererile de aderare la NATO ale Finlandei și Suediei.

Sursa foto: Kremlin.ru

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Rusia e disperată, pierde războiul pe care l-a început și nu știe ce să facă.

  • Tre sa vedem si partea buna… in 2-3 ani raman o gramada de rusoaice tinere si nelinistite.

  • Rusoaicele îs bune numai sa le dai bâtă cioturoasă/noduroasă , ca săracele in cap nu prea au mare lucru.
   Extrem de materialiste, scopul lor e sa se îmbrace ca la banchet/nunta și când merg la non-stop, poate-poate găsesc pe unu cu bani sa le întrețină

  • Ăștia vor dispărea primii, creând pierderi fantastice trupelor ruse. Puțin nu vine pe front? Pana acum ne tot arata ce mare războinic este… Acum ii este frica??? Are curaj sa vina în Ucraina?

 2. După o sticlă de cocartz sigur vor deveni viteji unii si se vor inrola.

  • Problema rusilor cu votca e obiectul unot studii academice serioase. Inca nu i s-a gasit leacul. Conform datelor preliminare, o sticla de 500 ml, nu-i suficienta. De la 1.5 l in sus, mai ai sanse, si alea pe nemancate.