G4Media.ro

Duelul Beatles – Rolling Stones, un nou episod: Paul McCartney susține că The…

Duelul Beatles – Rolling Stones, un nou episod: Paul McCartney susține că The Rolling Stones este o „formaţie de coveruri”. Mick Jagger răspunde cu umor pe scenă

Mick Jagger a profitat de un concert la Los Angeles pentru a-i răspunde lui Paul McCartney după ce acesta a numit The Rolling Stones o „formaţie de coveruri blues”, reamintind de rivalitatea dintre cele două grupuri britanice, transmite News.ro.

După remarca lui Paul McCartney referitoare la formaţia lui Mick Jagger, acesta din urmă i-a răspuns joi, pe scenă, cu ocazia unui concert la Los Angeles din turneul nord-american.

Totul a început luni, când The New Yorker a publicat un interviu cu Paul McCartney. Muzicianul în vârstă de 79 de ani evocă aici cariera şi începuturile sale cu The Beatles, formaţia simbol pe care a înfiinţat-o împreună cu John Lennon, Ringo Starr şi George Harrison în anii 1960. El a profitat de asta pentru a se compara cu The Rolling Stones, alt grup britanic care a apărut în acelaşi timp pe scena muzicală engleză: „Nu sunt sigur dacă ar trebui să spun asta, dar este o formaţie de coveruri blues, asta sunt The Stones. Cred că aria noastră era mai vastă decât al lor”.

Mick Jagger i-a răspuns cu umor trei zile mai târziu, pe scenă: „Sunt atâtea celebrităţi prezente în această seară!”, s-a adresat el mulţimii. „Megan Fox este aici, e adorabilă. Leonardo DiCaprio. Lady Gaga. Kirk Douglas. Paul McCartney este aici, el ne va ajuta. El ni se va alătura mai târziu pentru un cover blues!”.

Dacă The Rolling Stones şi-au început cariera cu coveruri, s-au orientat rapid şi au lansat melodii proprii, devenite clasice, precum „Satisfaction”.

Rivalitatea dintre cele două formaţii nu datează de ieri. Anul trecut, Paul McCartney şi Mick Jagger şi-au adresat „înţepături” în interviuri.

Aşa cum aminteşte NME, Paul McCartney a declarat în 2020, înt-un interiviu la radio Sirius XM, că The Beatles era „mai bună” decât The Rolling Stones: „Când ei scriu ceva, se inspiră din blues. Noi avem mai multe influenţe”.

Mick Jagger a reacţionat într-un interviu pentru Apple Music, cu aceeaşi ironie: „Este chiar nostim. El e adorabil. Nu există evident nicio comparaţie. Adevărata mare diferenţă între cele două formaţii este că una dintre ele a avut şansa incredibilă de a continua pe stadioane, în timp ce cealaltă nu mai există”. (sursa foto: The Rolling Stones/ Franck Castel)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Sa adoptam un criteriu obiectiv. Dupa ce nici cea de-a doua formatie nu va mai cinta, lasam sa treaca 30 de ani. Si apoi masuram care formatie si ce hituri ale ei mai sunt ascultate de contemporanii acelor vremuri.
  Sonata Lunii, a lui Beethoven, este ascultata si astazi , dupa 200 de ani de la crearea ei. Si e la fel de TULBURATOARE. Ei Beatles, ei Rolling Stones! Va incumetati sa va luati la intrecere cu batrinul Beethoven? Nu acum , peste 200 de ani…

 2. Pana la urma e vorba de inventie, de noutate, de aparatura nou creata, de noutatea temelor abordate, de noutatea si originalitatea mijloacelor de exprimare artistica, este vorba de influenta exercitata in timp asupra altor artisti.

  Nu are treaba cu numarul de hituri, succesul comercial sau deceniile pe scena.

  Beatles si Kraftwerk au schimbat fata muzicii. Asta e adevarul. Imi pare rau pt Mick dar joaca intr-o liga inferioara.

 3. Nu cred ca trebuie comparate…Ambele trupe au avut o contributie imensa la dezvoltarea muzicii si orchestratiei…Nu poti iubi Beatles in detrimentul lui Rolling stones si invers..Stilul difera,sound-ul la fel,nu le poti confunda dar ambele au fost sau mai inca uriase…

 4. Nu cred ca trebuie comparate…Ambele trupe au avut o contributie imensa la dezvoltarea muzicii si orchestratiei…Nu poti iubi Beatles in detrimentul lui Rolling stones si invers..Stilul difera,sound-ul la fel,nu le poti confunda dar ambele au fost sau mai sunt inca uriase…

 5. Evident, ambele trupe sunt foarte valoroase, dar personal apreciez mai mult Beatles-ii! Muzica lor e mult mai elaborată si mai sofisticată. Stones-ii au pus accent mai mare pe show si spectacol, prin aceasta intelegând scena, lumini, decoruri, etc. Dacă nu se destrăma formaţia Beatles-ilor (in 1969) si ar fi avut aceeasi longevitate ca Rolling Stones, cu siguranta i-ar fi surclasat mult mai mult…!