G4Media.ro

DSP Iaşi anunță că este asigurat oxigenul  necesar spitalului de boli infecțioase…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

DSP Iaşi anunță că este asigurat oxigenul  necesar spitalului de boli infecțioase din Iași: Spitalul Județean din Suceva a transmis cu titlu de împrumut 50 de butelii

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi susţine că oxigenul necesar este asigurat pentru ziua de luni ca urmare a sprijinului acordat de Spitalul Judeţean Suceava, care a transmis cu titlu de împrumut 50 de butelii de oxigen Spitalului de boli infecţioase Iaşi, transmite Agerpres.

„Pentru luni avem asigurat oxigenul necesar, ca urmare a sprijinului acordat de Spitalul Judeţean Suceava, care a transmis, cu titlul de împrumut, Spitalului de boli infecţioase Iaşi, 50 de butelii de oxigen. Mulţumim conducerii Spitalului Judeţean Suceava şi domnilor Prefecţi ai celor două judeţe, Iaşi şi Suceava, pentru implicarea în rezolvarea acestei crize. O soluţie complementară o reprezintă utilizarea staţiei de producere a oxigenului medical de la Spitalul de Obstetrică-ginecologie Cuza-Vodă Iaşi, care poate asigura câte 12 tuburi de oxigen zilnic”, susţine DSP Iaşi într-un comunicat remis presei.

Potrivit sursei citate, încă de săptămâna trecută au apărut „disfuncţionalităţi” în ceea ce priveşte asigurarea continuităţii aprovizionării cu oxigen la nivelul cerinţelor.

„Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CNCCI) a acordat prioritate găsirii unor soluţii pentru această criză extrem de gravă. Pentru a diminua riscul apariţiei unei situaţii în care pacienţilor să nu li se poată furniza necesarul de oxigen, Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei a emis o circulară prin care se precizează că oxigenul produs de concentratoare de oxigen care se încadrează în categoria dispozitivelor medicale reglementate de H.G. 54/2009 având o concentraţie de 93% poate fi utilizat în spitale. Mai precizăm că utilizarea acestui produs, oxigenul 93%, este autorizată de către Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România”, susţine DSP Iaşi.

DSP Iaşi afirmă că Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi şi Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iaşi folosesc aceeaşi sursă de oxigen.

„Având în vedere că în momentul de faţă se întâmpină probleme cu privire la asigurarea necesarului de oxigen, considerăm că soluţia propusă de CNCCI, reprezintă singura alternativă pentru situaţiile în care toate rezervele vor fi epuizate”, se mai arată în comunicat.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Dar medicamente? Că dozele și hoxigenul doar curmă vieți, atât.

 2. Medicamente??? Ălea nu trebuie, doar doze trebuie.

  • @dan kakaniu la gura, da ba oligofrenule, daca faceau profilaxie prin vaccinare nu ajungeau intr-un spital, minte de preistoric

  • @cacaniu ce medicament? din alea de paduchi, vitamine, supa?
   🤣🤣🤣

  • Și cu numele de Barbu Gh. și cu numele de căcăniu, acest personaj infect se umple de multă mu.mu de la cititori.

 3. Comitetul militarizat al lui Iohannis ce pazeste? In loc sa organizeze aprovizionarea cu oxigen/medicamente pentru toate spitalele da comunicate?

 4. Oxigenul ajuta si omul si virusul sa traiasca.