G4Media.ro

DSP Botoșani acuză o firmă de curierat că a compromis o probă…

DSP Botoșani acuză o firmă de curierat că a compromis o probă necroptică trimisă la Institutul Cantacuzino, pentru testarea COVID-19 / Șefa Direcției: Expedierea probelor prin curier este uzuală

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoşani acuză compania de curierat Urgent Cargus că ar fi provocat compromiterea unei probe necroptice care ar fi fost expediată către Institutul Naţional de Cercetare- Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din Bucureşti şi nu ar fi ajuns la destinaţie.

Directorul DSP, medicul Monica Adăscăliţei, susţine că autorităţile sanitare din Botoşani ar fi transmis, pe 10 iunie, către Institutul „Cantacuzino” din Bucureşti proba necroptică prelevată de la un pacient din Dorohoi care a decedat şi care trebuia supusă testării COVID-19.

Prin intermediul firmei de curierat, proba ar fi trebuit să ajungă la laborator pe 11 iunie, însă coletul nu a fost expediat. Oficialul DSP Botoşani susţine că livrarea coletului s-a făcut în baza unui contract cu prestatorul de serviciu şi că nu ar fi fost primul pachet de acest gen trimis la Bucureşti. În plus, Monica Adăscăliţei susţine că modalitatea de lucru este foarte uzuală, fiind aplicată şi de alte direcţii de sănătate publică din ţară.

„Noi am primit proba de la Dorohoi şi, după ce am făcut ancheta internă, prin laboratorul DSP şi medicul epidemiolog, s-a trimis la Cantacuzino în măsurile cele mai sigure posibile. Era temperatura optimă, era sigilată, decontaminată şi nu avea ce să păţească nimeni nimic. Greşeala a fost a celor de la Cargus, pentru că acest colet nu a ajuns la destinatar, la Institutul Cantacuzino. Trebuia să ajungă pe 11 iunie. Nu ne-a anunţat nimeni că acest colet nu a ajuns şi abia marţi s-au uitat pe acel AWB şi scria că coletul se află în depozitul de la Bucureşti”, a afirmat Adăscăliţei.

Şefa DSP Botoşani susţine că pachetul a ajuns la „Cantacuzino” abia miercuri, după ce i-a contactat personal pe reprezentanţii firmei de curierat. Ea afirmă că „proba este viciată”, iar din acest motiv ia în calcul depunerea unei plângeri faţă de firma respectivă.

Sursa foto: Facebook/ Bundeswehr

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Probele biologice se trimit cu curier special care poate realiza o livrare rapida si in conditii sanitare speciale, nu orice masina de curierat este ok. Daca trimit substante chimice cu curierul sunt bun de plata, statul nu tine cont de nimic, inclusiv de riscurile biologice de care nu este nimeni avertizat in caz de accident al masinii de curierat care nu are inscriptionat risc biologic.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.