G4Media.ro

DSP Alba propune suspendarea carantinei din localitățile Alba Iulia, Blaj, Sebeş, Abrud,…

DSP Alba propune suspendarea carantinei din localitățile Alba Iulia, Blaj, Sebeş, Abrud, Cugir şi Ciugud

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba va propune Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Alba suspendarea stării de carantină instituită în 17 noiembrie, pentru 14 zile, în municipiile Alba Iulia, Blaj şi Sebeş, oraşele Abrud şi Cugir şi comuna Ciugud, a anunţat, duminică seara, într-o postare pe Facebook, directorul executiv, Alexandru Sinea.

„Conform metodologiei şi legislaţiei naţionale în ce priveşte incidenţa cazurilor de COVID-19 în rândul populaţiei, la nivelul judeţului Alba ne-am confruntat cu situaţia neplăcută, în care am fost obligaţi, ca urmare a analizelor de risc, să propunem intrarea în carantină a mai multor localităţi. Acest lucru se datorează şi gradului ridicat de răspândire a virusului Sars-Cov-2, dar şi faptului că în judeţul Alba avem unul dintre cele mai ridicate nivele de testări din ţară. (…). La 14 zile după ce Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis intrarea în carantină a localităţilor Alba Iulia, Blaj, Sebeş, Cugir, Abrud şi Ciugud, DSP Alba a întocmit analizele de risc ale acestor localităţi, în baza datelor obţinute pe durata stării de carantină. Aceste date ne indică o îmbunătăţire a contextului epidemiologic şi un trend descendent constant al îmbolnăvirilor. (…). Concluziile acestor analize ne permit să propunem CJSU Alba suspendarea stării de carantină în aceste localităţi”, a scris Alexandru Sinea.

Directorul executiv al DSP Alba a adăugat că „situaţia este în continuare una gravă”, care obligă la păstrarea „anumitor măsuri” pentru limitarea efectelor pe care SARS-CoV-2 le provoacă.

„Propunerea specialiştilor din cadrul DSP Alba, care va fi înaintată către CJSU, este păstrarea şi impunerea cu stricteţe a măsurilor de precauţie avute înainte de perioada de carantină”, a menţionat Sinea.

Acesta a făcut un apel către toţi cetăţenii judeţului Alba să respecte cu stricteţe măsurile de distanţare socială, să evite aglomeraţiile, să respecte măsurile de igienă şi să poarte masca de protecţie.

„Vom continua să efectuăm cât de multe teste putem, pentru că doar pe baza acestor teste putem afla cât mai exact nivelul de răspândire al virusului şi putem astfel efectua anchete epidemiologice, putem interveni direct în limitarea unor focare, putem izola persoanele pozitive şi contacţii direcţi ai acestora, aşa cum prevede metodologia de specialitate”, a conchis directorul executiv al DSP Alba.

În total, de la începutul pandemiei în Alba au fost prelucrate aproape 125.000 de teste.

Carantina zonală a intrat în vigoare în 17 noiembrie în cele şase UAT-uri şi este valabilă până luni inclusiv.

Rata de infectare era la momentul instituirii carantinei în Blaj de 10,83, iar acum de 10,20; în Alba Iulia de 10,07, iar acum de 8,10; în Sebeş de 8,44, iar acum de 6,24; în Cugir de 8,39, iar acum de 6,57; în Abrud de 6,41, iar acum de 5,46.

În comuna Ciugud, incidenţa a fost la momentul instituirii carantinei de 6,72, iar în prezent a urcat la 10,41, potrivit datelor DSP.

sursa: Agerpres.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Ce glumeti baietii astia de la DSP! De la 10.84 a scazut incidenta la 10.2! Tare frate!!!!! De la ce petrecere or fi venit????

    • Ce dovezi mai vrei ca sa intelegi ca metoda carantinarii nu functioneaza ? Pentru a functiona are nevoie de minim 2 luni, timp pe care economia nu si-l mai permite. Deci protejeaza-te singur si nu mai avea asteptari de la altii. Vaccineaza-te.

  2. Și-au dat seama ca vor fi inclusiv ei, cei din dsp local, victimele propriilor decizii (bazate pe „analize solide”) si ca vor avea sărbători alienate.

    Dar ce te faci daca vin militarii si isi bagă bocancii, ca ei oricum fac ce vor, indiferent de situație?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.