G4Media.ro

DSP Alba îi cere medicului care își consulta pacienții la fereastră doar…

Sursa foto: Pexels / Karolina Grabowska

DSP Alba îi cere medicului care își consulta pacienții la fereastră doar ”să respecte legislația în vigoare”, după ce nu ar fi găsit nereguli grave/ DSP a anunțat vineri, în presă, că va face un control luni

Un control anunţat de vineri şi făcut de DSP Alba luni, la cabinetul unui medic de familie reclamat că nu îşi primeşte pacienţii în cabinet şi că le acordă consultaţii la o fereastră, bolnavii stând afară, pe trotuar, s-a încheiat cu recomandări din partea autorităţilor pentru medicul de familie. Reprezentanţii cabinetului au susţinut, în faţa inspectorilor care au mers în control, că primesc în sala de aşteptare câte doi pacienţi, transmite News.ro.

Un control făcut luni la cabinetul unui medic de familie din Alba Iulia reclamat că nu îşi primeşte pacienţii în cabinet şi le acordă consultaţii la o fereastră, în timp ce aceştia aşteaptă pe trotuar, nu ar fi scos la iveală nereguli semnificative:

”În urma verificărilor întreprinse azi, 7 noiembrie 2022 de către inspectorii DSP Alba la un cabinet de familie din municipiul Alba Iulia, după ce vineri presa locală a semnalat posibile nereguli privind modalitatea de consultare a pacienţilor, s-a întocmit un proces verbal prin care s-au constatat următoarele: consultaţiile şi prescripţiile medicale se efectuează pe bază de programare, conform registrului de programări; pacienţii cu afecţiuni acute şi copiii sunt preluaţi în funcţie de gravitate, la data prezentării la cabinet; există registre de consultaţii şi tratamente; conform declaraţiei reprezentanţilor cabinetului în sala de aşteptare sunt primiţi câte doi pacienţi”, a transmis Direcţia de Sănătate Publică Alba.

Controlul fusese anunţat public, încă de vineri, când DSP Alba a informat prin intermediul presei că la medicul reclamat vor merge angajaţii instituţiei pentru a face verificări.

”În urma celor constatate şi în conformitate cu prevederile Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii cu modificările şi completările ulterioare, se formulează următoarele recomandări: respectarea programărilor şi primirea pacienţilor cu afecţiuni acute la data prezentării la cabinet, în funcţie de gravitatea afecţiunilor, precum şi respectarea legislaţiei în vigoare”, precizează DSP Alba.

Anunţul privind controlul a fost făcut de către Direcţia de Sănătate Publică Alba, vineri, după ce un pacient a scris un mesaj către un ziar local, în care reclamă că de la începutul pandemiei de COVID şi până în prezent doctoriţa nu îşi primeşte pacienţii în cabinet, ci îi ţine pe trotuar, oferindu-le consultaţii la o fereastră.

”Bătaia de joc al unui medic de familie din Alba Iulia. Consultaţiile şi «sala de aşteptare» a oamenilor în vârstă, copiilor şi a bolnavilor în general, este pe trotuar, pentru ca doamnei doctor probabil îi este frică ca nu cumva să se infecteze cu ceva de la cineva. Păi aşa se face actul medical? La gemuleţ? Cum este posibil să ţii în frig (că acum e frig) pacienţi în vârstă, care aşteaptă şi 1,5 ore sa i vina rândul la «consultaţia de la gemuleţ»? De aia plătim asigurări de sănătate şi de aia trăiesc bine medicii de familie, să-şi poată bate joc de contribuabilul bolnav, care n-are de ales dacă vrea o reţetă să nu moară sau sa se facă bine? Dar nu că este ruşine, doamna?”, a scris cititorul, subliniind că această situaţie este valabilă de la începutul pandemiei de COVID.

sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. daca e cu programare, de ce vin pensionarii sa astepte cate o ora jumatate? nu pot veni la ora programata?