G4Media.ro

Drumul expres Craiova-Târgu Jiu: Studiul de fezabilitate, scos la licitație. Va dura…

Drumul expres Craiova-Târgu Jiu: Studiul de fezabilitate, scos la licitație. Va dura doi ani

Compania de Administrare a Infrastructurii (CNAIR) a scos la licitație realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru drumul expres Craiova-Târgu Jiu. Valoarea investiției este estimată între 22,22 milioane lei și 26,26 milioane lei.

Șefii de la Drumuri susțin că realizarea acestui drum expres se justifică în condițiile în care Drumul Național 6, actuala legătură rutieră dintre Craiova și Târgu Jiu, este supraaglomerat și într-o stare tehnică proastă.

“Traseul actual principal ce realizează legătura între Craiova și Târgu Jiu este asigurat de DN6 (E79) Craiova-Filiași-Târgu Jiu, pe tronsonul Filiași-Târgu Jiu un traseu cu câte o bandă de circulație pe sens și cu un trafic foarte ridicat, cu sectoare pe care este atinsă capacitatea de circulație a drumului. Cea mai mare parte a infrastructurii pe acest tronson are o stare tehnică defavorabilă – 60% din traseu este la standard de drum cu o singură bandă de circulație pe sens”, scrie în caietul de sarcini care însoțește licitația.

„Pot să spun că nu este vorba de un culoar prin Filiaşi, de-a lungul DN 66, ci va trece prin Târgu Cărbuneşti şi va ajunge la Târgu Jiu, urmând să facă legătura cu viitoarea variantă ocolitoare a municipiului“, declara luna trecută deputatul PSD Mihai Weber potrivit gds.ro.

Potrivit caietului de sarcini, drumul expres ar urma să fie construit cu bani europeni și se va lega atât la drumul expres Craiova-Pitești, cât și la centura Târgu Jiu.

Firma care va câștiga licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate va avea la dispozitie doi ani, în care va trebui să propună și să analizeze 3 variante de traseu, dar și să identifice beneficii suplimentare pentru realizarea proiectului.

Foto: Pexels.com

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. valkoave suna-ti gacica de la anaf ca e jale cu saitu anaf.

  2. În Sahara nu va apucați sa faceți drumuri expres ca vad ca a ți terminat cu celelalte. Vai de măicuțele voastre, mai bine va avortau

  3. Nu e mai circulat, deci mai urgent, Craiova-T Severin?

  4. ,Lungeste-mi, doamne, zilele pana se coc fragile” – este o zicala romaneasca. Pai doi ani si chiar mai mult e de cand Weber se tot lauda cu acest drum. Mai trebuie sa treaca inca doi ani cu licitatia, pica guvernul si ramane drumul chiar neinceput…
    Ca asa e la noi, la romani…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.