G4Media.ro

Drumarii vor deszăpezi, în premieră, şoselele judeţene cu ajutorul camerelor de supraveghere…

Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Drumarii vor deszăpezi, în premieră, şoselele judeţene cu ajutorul camerelor de supraveghere ale primăriilor / Intervenția se va face pe baza imaginilor video coroborate cu informaţiile meteo

Drumarii societăţii de Drumuri şi Poduri SA vor deszăpezi, în premieră, şoselele judeţene cu ajutorul camerelor de supraveghere ale primăriilor, dar şi al celor montate la domeniul schiabil Arena Platoş din staţiunea Păltiniş, a anunţat luni firma aflată în subordinea Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, informează Agerpres.

„Societatea Drumuri şi Poduri SA (DPS), companie a Consiliului Judeţean Sibiu, va monitoriza video, începând cu acest sezon, aproape 50 de puncte din judeţul Sibiu în scopul intervenţiei în perioada de deszăpezire. Monitorizarea video se realizează prin conectarea pe bază de protocol cu administraţiile locale a camerelor deja existente din 47 de unităţi administrativ-teritoriale. Lor li se va adaugă accesul la imaginile camerei de supraveghere a investitorului de la Arena Platoş care, de asemenea, a confirmat disponibilitatea sa de a participa la acest proiect. DPS SA a încheiat protocoale cu autorităţile locale pentru accesul la camerele video şi nu va stoca informaţii care fac obiectul GDPR precum numere de înmatriculare sau alte asemenea detalii”, se precizează în anunţul societăţii de Drumuri şi Poduri SA.

Potrivit sursei citate, punctele din care sunt transmise imagini video sunt din întreg judeţul, inclusiv din comunităţile cele mai îndepărtate. Drumarii au la dispoziţie 58 de utilaje în cinci baze din judeţ.

„Intervenţia DPS SA se va face prompt, pe baza imaginilor video coroborate cu informaţiile meteo. Comandamentul de iarnă al DPS SA funcţionează non-stop, monitorizarea se face prin ofiţer de serviciu permanent. Pentru deszăpezire, DPS SA a grupat intervenţiile în 8 zone în care va acţiona cu 58 de utilaje organizate în cinci baze şi puncte de sprijin (Sibiu – cu punct de sprijin Păltiniş, Cârţa – cu punct de sprijin Poiana Neamţului, Agnita, Şeica Mare şi Dumbrăveni – cu punct de sprijin Blăjel)”, se mai arată în anunţ.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Romanii inadapatii europei. Atat se plang de apariția tehnologiei incat nu realizeaza beneficiile ei. Foarte buna vestea!

  2. E bine ca se dezapezeste cu ajutorul camerelor de filmat. Or fi camere cu lopeti. Drumarii vor deszăpezi, în premieră, şoselele judeţene cu ajutorul camerelor de supraveghere …

    • Da, vor sta la caldura in spatele monitoarelor si vor spune: „sa fie deazapezire”, apoi vor mai comanda un ceai cald si vor schimba postul TV…