G4Media.ro

Drulă (USR): PSD nu va prelua guvernarea în 2023, are un istoric…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Drulă (USR): PSD nu va prelua guvernarea în 2023, are un istoric de a pleca de la guvernare cu un an înainte de alegeri / Criza economică va veni cu tărie în 2023

Cătălin Drulă, președintele USR, a declarat marți la RFI România că ”intrăm într-o criză economică care va veni cu tărie în 2023. Șocul meu e că liderii PSD și PNL știu despre această criză”.

El a spus că PSD nu va prelua guvernarea în luna mai 2023, așa cum prevede protocolul coaliției de guvernare cu PSD și UDMR.

”Cred că la rotativa din 2023 PSD și Ciolacu nu vor prelua guvernarea pentru că e în ADN-ul PSD să fugă de consecințele propriilor acțiuni. Ambele partide scad în sondaje, 85% din români sunt nemulțumiți de direcția în care merge țara. PSD are o istorie de a pleca cu un an înainte de alegeri”, a spus Drulă.

Întrebat dacă USR va intra la guvernare în cazul ruperii coaliției PSD-PNL, Drulă a spus că va intra doar dacă va primi postul de premier.

”Dacă avem mandatul de premier, luăm în calcul să intrăm la guvernare. Dacă nu ai mandatul de premier, nu poți să îți implementezi programul. Dacă va fi o situație de criză, ne vom asuma guvernarea în scenariul în care coaliția se va rupe, un scenariu pe care îl văd puțin probabil”, a spus el.

Întrebat dacă va candida la alegerile prezidențiale din 2024, Drulă a spus că ”nu am decis în USR. În România, un președinte de partid e un potențial candidat la prezidențiale, să nu ne ascundem, dar nu am luat această decizie internă. La instinct, mi se potrivește mai mult o funcție executivă. Partea executivă e mai degrabă unde m-aș fi văzut eu.”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

  1. PSD va lua 30%, PNL vreo 18-20%, e destul pentru a pune cruce țării. O să se trezească românii și o să înceapă să voteze USR? Nicio șansă.

    • Pai si atunci noi cu cine votam?

    • Mizeriile astea de partide, PSD si PNL, jefuiesc Romania de 32 de ani, alternativ sau impreuna, ca acum. Doar t@mpitii si hotii mai voteaza cu ele.

    • Ce asemănare este între psd și usr? Ei pleacă de la guvernare și își baga picioarele în ea de țară..

  2. Rangă iar a ieșit să verse ceva minciuni. Totuși, nimic despre corupta de la USR? Nici măcar o suspendare din partid până se lămurește dacă a furat? Rangă e ocupat cu alții nu cu USR-iștii lui corupți!

    • Vezi ca au facut cei de la Vice un reportaj despre cei ca tine.
      Esti un caz „studiat”.
      Nu vrei sa fii tu primar, presedinte… ceva public. Sa coordonezi ceva, sa fii ferm si sa ai oameni care sa te urmeze. La bine.

    • Mihai = mincinos PSD

      art. 94 alin. 22 din Legea nr. 161/2003: „nu se află în situație de incompatibilitate, în sensul prevederilor alin. (2), funcționarul public care este desemnat prin act administrativ pentru a face parte din echipa de proiect finanțat din fonduri comunitare nerambursabile postaderare, precum și din împrumuturi externe contractate sau garantate de stat rambursabile sau nerambursabile […].”
      art. 16 din Legea nr. 153/2017: „(2) Indemnizațiile lunare ale președinților și vicepreședinților consiliilor județene și primarilor și viceprimarilor unităților administrativ-teritoriale care implementează proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile se majorează cu până la 25%”.

    • Pentru un partid caruia i-au plecat toți membrii, este cam mult sa vrei funcția de premier… Oricum, nu mai vorbim de procentele pe care le mai are.

  3. Pleaca Psd, ramane Pnl; doar un titlu de ziar, in rest nici o diferenta.

  4. Cioloș Președinte

    • Ceeee? Pai cred ca mai multe voturi ia șiocioacă decât cioloș…
      Cioloș sa returneze ba ii pe care i-a deturnat de la cumințenia pământului. În alte tari nereinnoite, asta se pedepsește cu închisoarea.

  5. Intrebarea este daca exista vreunul destul de prost sa creada ca nu va fi asa.

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  6. Cel mai probabil se va continua guvernarea in aceeasi fomula, formula in care PSD mimeaza opozitia ……. o mascarada politica in care PSD controleaza aproape toate institutiile dar va da constant vina pe PNL si fosta guvernare USR pentru tot ce nu le convine ! Iar PNL-ul este in cadere libera…… sunt curios care va fi strategia lor la alegeri……. vrajeala cu votati-ne pe noi ca sa va scapam de PSD nu mai tine……. cred ca singura solutie pentru ei este marea uniune cu partidul salvati detinutii ! Romania nu va scapa de aceste partide mafiote decat in momentul in care cetatenii se vor trezi din somn si vor iesi masiv la vot impotriva lor !

  7. deja isr s-a aliat cu alte doua partide perdante . mai ramine sa refaca alianta cu aur ca sa intre in parlament altfel de pe tusa e nasol .

    • USR nu a făcut nicio alianță cu AUR. Dar PSD și PNL s-au aliat ca să ne subjuge și nici măcar nu e prima oară.

  8. Ciolacu o arde pe modestie dar de-abia asteapta sa fie premier, este sustinut de toti ciolanistii din partid. O sa piarda alegerile dupa 2 ani de criza.
    Toti presedintii de partid au rezistat maxim 5 ani.

  9. Drulă = Mama Omida