G4Media.ro

Drulă (USR) despre banii PSD și PNL care ajung la televiziuni: Cred…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Drulă (USR) despre banii PSD și PNL care ajung la televiziuni: Cred că procurorii sunt oarecum timorați, probabil nimeni nu vrea împotriva lui trusturile de presă / Digi24 pare aliniată cu agenda PNL, poate sunt interesele de afaceri ale lui Teszari / În serviciile secrete există încă un filon care frizează zona legionarismului, a extremismului

Cătălin Drulă, președintele USR, a calificat joi drept ”ilegal” modul în care banii de la PSD și PNL ajung la televiziunile de știri. El a spus într-un interviu pentru Europa Liberă că e vorba despre contracte în care nu sunt prestate serviciile plătite. Drulă a spus că procurorii care ar trebui să verifice contractele ”sunt timorați”.

În interviul de la Europa Liberă, Drulă a mai spus că a primit, ca șef al principalului partid de opoziție, doar trei invitații la TVR, și nici una la Digi 24. El l-a criticat pe patronul Digi 24, spunând că ”Digi24 pare aliniată cu agenda PNL, a unei părți din PNL, pare apropiată cumva de zona asta militarizată, poate sunt interesele de afaceri ale domnului Teszari, are afaceri în energie”.

Președintele USR a mai spus că e nevoie de o reformă a serviciilor de informații, reclamând faptul că în interiorul acestora există ”un filon de idei care frizează zona fascismului, a legionarismului, a extremismului”.

Principalele declarații ale lui Cătălin Drulă:

Banii ajung la televiziuni, direct. Au rafinat metoda de cărat bani cu geanta de acum 10 ani. E o simulație la mijloc, nu se plătește serviciul care se pretinde, se plătesc bani pentru servicii fictive care nu sunt prestate. Cred că procurorii, și îmi asum asta, sunt oarecum timorați. Probabil nimeni nu vrea să-și asume un dosar în care ar avea împotriva lui aceste puternice trusturi de presă.

Dacă un procuror s-ar uita pe bune în aceste contracte, să ia la răsfoit ce se întâmplă la partide, să întrebe acele SRL-uri ce-au făcut de banii aceștia… Este extrem de toxic ce se întâmplă la adresa democrației. O știe toată lumea, o știu redacțiile, o știu de la reporteri până la cei care controlează editorial, până la mogulii acestor posturi.

Este ilegal. Se plătesc bani pentru servicii fictive care nu sunt prestate, către un SRL care face o consultanță politică. Ce să vezi, pe baza faptului că acolo s-a plătit o factură de 100.000 de euro, dintr-odată liderul acelui partid apare și i se cântă o odă timp de o oră. Este micul secret pe care îl știe toată lumea.

La televiziunea publică, am avut într-un an de zile, 3 invitații. De multe ori, Digi24 pare aliniată cu agenda PNL, a unei părți din PNL, pare apropiată cumva de zona asta militarizată, poate sunt interesele de afaceri ale domnului Teszari (n.r. Zoltan Teszari), are afaceri în energie. Este în mod vădit o agendă editorială direcționată.

Despre implicarea serviciilor în politică: „Se comportă unii politicieni ca și cum au o dublă comandă, cumva, chiar lideri de partid. Eu nu sunt specialist nici în contraspionaj, nici în zona aceasta, ce spun este că acest tip de alunecare iliberală este nesănătos pentru democrație. Acuz această militarizare. Când lucrurile alunecă în zona factorului militar, cel care funcționează pe bază de ordin și de a nu răspunde către electorat, nu mai e democrație, la limită aluneci către un stat iliberal autocrat”;

Știu că și partenerii noștri strategici sunt îngrijorați de ce se întâmplă și de calitatea democrației în România. Pentru că se înțelege că e o linie fină între a aluneca în zona statelor problemă. Nimeni nu mai vrea încă o Ungarie în Uniunea Europeană sau în NATO.

Și lucrurile sunt într-un echilibru destul de fragil în România din acest punct de vedere. Acea comisie specială din Parlament pentru legile securității naționale n-a fost operaționalizată. Pare că cine a gândit acele enormități în acea lege, și încă nu știm cine este, cumva, deocamdată, a bătut într-o ușoară retragere.

Cred că la nivelul serviciilor secrete e nevoie de reformă foarte multă. Chiar am văzut un lucru revoltător zilele trecute. O știre de la Pitești, cadre active, în uniformă, ale Serviciului Român de Informații, care au participat la un eveniment, dezvelirea unui monument pentru eroii Securității. Deci, a face în anul 2022 apologia unei instituții criminale care a distrus vieți și o țară este inacceptabil. Și aș aștepta o delimitare din punctul acesta de vedere.

Acest revizionism istoric, acest negaționism, eu cred că e extrem de îngrijorător și subliniază cumva nevoia de reformare a acestor instituții. Cei care sunt cu aceste idei care frizează zona fascismului, a legionarismului, a extremismului, credeam sau speram că au dispărut din instituție. Se pare că încă, pe acolo, există un filon.

Citește tot articolul pe Europa Liberă

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Bv Drulica, da in Digimedia fakenews si ai respectul meu!!!

 2. Legionari sunt azovii.

 3. Ce va mira in tara PSD + PNL ?

 4. De cand reportajul recorder au cam disparut poistalaii, or fi plecat la recrutare?!
  Ma asteptam la ligheane de zoaie la orice stire cu useristi sau cu rangi…

 5. În serviciile secrete există încă un filon care frizează zona legionarismului, a extremismului .. Cred cã ãia au un haloimis acolo .. de grupãri si mafiotzealã. Ce sã .. Românistanul „ieuropean” 🇷🇺👹

 6. Să înțeleg că nu v-a convenit commentul anti Drula SRI și a-ți decis să nu -l publicați deloc pe motiv de… „Cenzurăm tot ce nu este în concordanță cu politica ziarului, precum comuniștii” ;).
  Bravo mai băieți!

 7. USR este singura varianta de vot anti mafia rusa PSD pentru 2024 pentru orice normal la mansarda !
  Trebuie sa fii lovit rau la mansarda sa votezi mafia rusa PSD (urmasii legali ai PCR) sau slugile sale din pnl, aur, udemereu, pro romania, pmp sau din partiduletele lui Dancila, Dragnea, Dan Felix Voiculescu care au distrus Romania in ultimii 33 de ani si o distrug in continuare!

 8. De ce voi, toți pedeseriștii țineți să MINȚIȚI că ați au votat cu USR, ca apoi să vă dați arama, pardon, rahatul, pe față?

 9. Pe lista celor care dau bani pe presei este și USR chiar dacă într-un procent mai mic ….
  Așa că nu sunt convins de ce spune Drulă. Suspect e cât de mult au tăcut liderii USR după apariția reportajului Recorder.