G4Media.ro

Drulă: Pilonul II de pensii este sub atacul PNL. Ce știe mai…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Drulă: Pilonul II de pensii este sub atacul PNL. Ce știe mai puțină lume e că PNL anul trecut, prin Guvernul Ciucă, a scos vreo 400.000 de angajați din pilonul II și vrea să continue

Liderul USR, Cătălin Drulă afirmă că Pilonul II de pensii este, de fapt, sub atacul PNL, care ar fi început demersul acaparării acestor bani în urmă cu un an, printr-un amendament asumat de Guvernul Ciucă, prin care s-a eliminat obligativitatea contribuției la Pilonul II pentru angajații din industria alimentară și agricultură. În felul acesta, au fost scoși vreo 400.000 de angajați din pilonul II.

„Da, da, ați citit bine, n-am scris greșit: PNL, pilonul II de pensii este sub atacul PNL  Ieri a ieșit mare scandal pe o fentă legată de un amendament care ar fi eliminat contribuțiile obligatorii la Pilonul II pentru toți angajații. Dar ce știe mai puțină lume este că PNL anul trecut prin Guvernul Ciucă a eliminat obligativitatea contribuției la Pilonul II pentru angajații din industria alimentară și agricultură. A scos astfel vreo 400.000 de angajați din pilonul II”, a transmis Cătălin Drulă.

El mai arată că în legea Creșterii Taxelor a guvernului Ciolacu, elaborată de ministrul Finanțelor Marcel Boloș se scoate această contribuție și pentru IT-iști.

„Vorbim, în funcție de estimări, de între 125 și 200 de mii de angajați din IT, în general cu contribuții peste medie la pilonul II. Dacă adăugăm și pe cei din construcții pe care îi scosese Dragnea, ajungem la un total de 1 milion de angajați care nu mai acumulează bani de pensie în pilonul 2”, arată Cătălin Drulă, subliniind că e un gest „cu adevărat iresponsabil și toxic pentru viitorul României, o măsură care pune o povară enormă pe generațiile care vin. Problema demografică a țării înseamnă că în viitor vom avea un angajat la 2,5 pensionari”.

„Măsurile PNL de azi înseamnă sărăcia acestor pensionari de mâine, în timp ce se prefac ipocrit că ar apăra Pilonul II. Un milion de oameni scoși din Pilonul II și condamnați la o pensie nedemnă în viitor, asta este moștenirea PNL-PSD la guvernare”, a mai transmis Drulă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

 1. d-le Cătălin Drulă nu trebuie sa trageti in PNL , oricum prin atitudinea si actiunea proprie cred ca se apropie de 5%

 2. Romanii nu gandesc pe termen mediu si lung. Toti vor sa primeasca ceva astazi, cat de putin.

 3. Ce mai vor astia de la IT-isti? Bani? Nu va dam.

 4. ei si ce, usl+haur+sosoaca+udmr =80%. Huooo usr.
  Popor de ba bu ini.

 5. Isi aminteste cineva ca Citu , presedinte pnl, premier, singurul expert in economie al pnl- pana la pogorarea lui Bolos -a spus , la precedentul atac psd la pilonul 2 ca sumele trebuie sa poata fi returnate oamenilor ?! Evident a uitat si el si pnl ce a spus cand era in opozitie….

 6. maciuca e cel mai borc dintre toti borcii.

 7. Cei ce vor ieși la pensie vor lua din pilonul 2 exact cât au depus, adică” vax albina”, pentru că profiturile încasate din investițiile în titluri de stat ( pentru că ei atât știu) le iau asasinii financiari ce dețin pilonul 2 de pensii, asta dacă nu fug cu tot cu banii dv. cum au mai făcut-o, olandezi, la origini. Mult mai sigure sunt investițiile private in imobiliare, artă, bijuterii sau acțiuni pe bursă, decât să păstrezi merele în sânul altuia.

  • Iata cum arata un trol. Sau cel putin un fake. Nu e vorba de vax albina nicidecum. Eu am o suma cu multe cifre deja din pilonul II. Pentru ca am depus consistent, proportional cu castigul. Iar olandezii de care vorbesti, au dat deja statul in judecata si au si castigat. Ca sa vezi…

 8. deja se nationalizeaza dar mascat

  deja sunt 4 categorii de angajati care implicit nu contribuie la pilonul 2, decat daca cer

  Cei din construcții, agricultură și industria alimentară nu mai platesc de ceva timp Pilonul 2, acum au introdus si la IT

 9. @Leos nu este niciun fake și niciun troll. Fondul privat de pensii, cât și asigurările, cât și piața de capital sunt supravegheate la mișto de ASF . Este o zonă cu nisipuri mișcătoare pentru că cei ce ar trebui să supravegheze au grijă doar de buzunarele lor umplute cu zeci de mii de euro lunar. Nici măcar nu au mirosit frauda de la BCR PENSII de 20 mil. de euro. Au sesizat-o alții. ASF s-a făcut că aplică o amendă , desigur, ridicolă. Și randamentele sunt mizerabile, așa că , mai pune ceva deoparte că la bătrânețe sărăcia se simte altfel.

 10. ”Guvernul Ciucă, a scos vreo 400.000 de angajați din pilonul II ”
  Mulțumim de informație. Nici nu mă întreb, de ce naiba ați așteptat un an ca să ne informați despre această mânărie.