G4Media.ro

Drulă: „Guvernul PNL-PSD a adoptat legea cosmetizării pensiilor speciale. Au pus în…

Sursa foto: Dreamstime

Drulă: „Guvernul PNL-PSD a adoptat legea cosmetizării pensiilor speciale. Au pus în pericol banii din PNRR” / „Am încredere că Comisia Europeană nu va închide ochii la această nedreptate”

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că, prin decizia anunţată de ministrul Muncii, Marius Budăi, cu privire la pensiile speciale, PSD şi PNL „au pus în pericol” banii României din PNRR şi îşi exprimă speranţa că această „nedreptate” nu va fi trecută cu vederea de Comisia Europeană, relatează Agerpres.

„Guvernul PNL-PSD a adoptat legea cosmetizării pensiilor speciale. PNL şi PSD iau în braţe privilegiaţii României şi ignoră tot restul populaţiei. Se laudă că fac reforma pensiilor speciale, dar în realitate nu au făcut nimic. Ministrul Budăi i-a asigurat azi pe românii care muncesc onest că pensiile speciale vor fi în continuare de şapte ori mai mari decât ale lor. Jalonul din PNRR nu a fost atins azi. El spune clar: pensiile speciale trebuie eliminate şi trecute pe contributivitate ca la toţi oamenii care muncesc şi plătesc taxe”, a declarat Drulă, citat într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de USR.

Acesta îi acuză pe liberali şi social-democraţi de „dispreţ” faţă de cetăţeni.

„Lejeritatea cu care PNL şi PSD stau în faţa românilor şi mint de îngheaţă apele este înfricoşătoare. La fel şi dispreţul pe care îl au faţă de oameni. Astăzi, PNL şi PSD au pus în pericol banii României din PNRR, cel mai mare program de investiţii şi reforme din ultimii 33 de ani. Am încredere că Comisia Europeană nu va închide ochii la această nedreptate”, a adăugat liderul USR.

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale a supus miercuri spre aprobare în Guvern proiectul de lege privind pensiile de serviciu, acesta urmând să fie supus aprobării în Parlament odată cu începerea dezbaterilor, de la 1 februarie 2023, a anunţat ministrul de resort, Marius Budăi.

El a subliniat că liniile principale vizează în primul rând ajustarea prin reducerea cheltuielilor cu pensiile şi indemnizaţiile stabilite şi plătite în baza unor legi speciale, respectiv cele şase categorii de legi, două în domeniul justiţiei şi cele care vizează personalul navigant, Curtea de Conturi, diplomaţii şi pensiile militare. Reducerea cheltuielilor se va face, potrivit ministrului, prin ajustarea procentului de calcul de la 80% la 65% în majoritatea cazurilor, excepţie făcând magistraţii, care au protecţia deciziei Curţii Constituţionale.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

 1. Druli, mioriticii vor stabilitate. Cu sau fara ue.
  Niciodata nu e prea tarziu sa ignori adevarul

 2. Pensiile speciale = o tampenie ! Pe langa pensii pe contributivitate pot exista compensatii ptr cazurile speciale, legate de accidente ! Atat !

 3. ce inseamna contributivitate pt un SPECIAL, exemplu:

  cea mai mare pensie medie de serviciu, de 21.333 de lei, din care 19.997 lei cota suportată din bugetul de stat, iar 4.215 de lei din bugetul asigurărilor sociale de stat.

  Adica daca acel om ar primi pensia in functie de cat a contribuit ea ar fi de doar 4.215 RON dar el primeste pensie speciala de 19.997 RON la care se aduaga cat a contribuit pt o pensie nesimtita

  • @Mihai, ce inseamna cea mai mare pensie medie? Ca nu inteleg. Eu nu am nimic de obiectat fata de ele oricum. Intr-un stat in care romanii dau bani la manelisti, platesc la nunți cantăreți fara sa ceara factura, fiind astfel de acord ca unii sa aiba Ferrari si Mercedesuri, ne-am gasit sa ne scumpim la pensiile unor categorii, care sunt cele mai importante pentru societate. Asta e, romanul se scumpește la tărâță, ca asa ii place lui. De-aia nu va primeste nimeni pe nicaeri la masa lor, ca aveti valori inversate

  • Dobitokilă, pensiile speciale ar trebui să meargă la doctori, manageri, eventuali patroni, nu la politicieni și la sistemul juridic, sau armată. Știu povești de ți se plimbă plombele prin gură.

  • @Tulth: Corect!!!
   O doctorita de vreo 80 de ani acum, o minune de doctorita aflata deci la pensie, ne-a salvat baiatul nostru, multumita ei baiatul nostru traieste azi si e taticul fericit al nepotelului nostru de aproape 5 anisori!
   In 1987(cand baiatul nostru avea 6 ani si vreo 8 lui), dna Dr Ioana Georgescu de la Spitalul Judetean Sfantu Gheorghe l-a diagnosticat in urma unui consult PROFESIONIST(am mers la Urgenta pentru o banala durere in gat, NOROCUL nostru a fost ca DOAMNA Doctor era la garda!) cu „tumora lombara, dura, mobila, nedureroasa” si ne-a trimis in 3 ZILE la Fundeni(unde Dumneaei facuse multe SPECIALIZARI!), la Pediatrie.
   Dupa analize si investigatii profesioniste(marca Fundeni(!!) a rezultat un diagnostic greu de suportat: Tumora Willms, adica Cancer la rinichiul stang, stadiul I(asa a scapat cu viata baiatul nostru, datorita diagnosticului CORECT si la TIMP al dnei Georgescu, de s-a mirat Prof. Eugen Proca, Dumnezeu sa-l odihneasca, CUM de l-am diagnosticat la TIMP!!) si apoi au urmat 4 ani de chin pe o schema de tratament cu citostatice(rele, toxice, din anii ’80)..
   Azi, dna Doctor are o pensie de peste 10 ori mai mica decat a acestor speciali care NU au FACUT NIMIC pentru Romani, pentru Romania, nici unul NU lasa in urma lui macar loc de BUNA ZIUA sau pentru un MULTUMESC!
   In timp ce medici care salveaza sau au salvat vieti primesc pensii mizerabile, pe contributivitatea lu’ peste prajit….

 4. Din pacate, comisia europeana contine foarte multe personaje oarbe din punct de vedere profesional; toapele alea, chiar daca nu inchid ochii, actioeaza ca si cum i-ar avea inchisi!

 5. O tara m0arta , am ajuns comedie pentru speciali

 6. Primu care PROMITE că elimină pensiile speciale in campania electorală il votez !
  LA FIECARE rundă de vot voi cere reforma asta

 7. Pentru cei cu pensii speciale, să-și amintească de: carnete note, calificative, recomandări, critici, foști învățători, profesori, instructori, colegi de școală și serviciu, prieteni (dacă există), părinți, bunici (seniori), concursuri și teste pentru poziția pe care o ocupă. Vă amintesc unul din bancurile cu PCR: pile, cunoștințe, relații. Comentați civilizat, să auzim de bine.

 8. Guvernul P$D-PeNaLe = Guvernul FSN!👍

 9. Ce fac ăștia din armata? La plăcinte înainte, la război înapoi. După ce au avut salarii mari și privilegii o viață întreagă, practic degeaba, acum pleacă pe capete ca nu cumva sa meargă la război. J godii.