G4Media.ro

Drulă, după ce Primăria Cluj a suspendat licitația pentru metrou: 4 pași…

Sursa Foto : Primăria Cluj Napoca

Drulă, după ce Primăria Cluj a suspendat licitația pentru metrou: 4 pași simpli ca să înțelegi cât de incompetenți la infrastructură sunt Boc și Grindeanu

Cătălin Drulă, președintele USR, îi acuză pe Emil Boc și Sorin Grindeanu de incompetență după ce Primăria Cluj a suspendat licitația pentru metrou pe motiv că prețul inițial e prea mic.

Drulă susține că indicatorii economici fuseseră aprobați de ministrul Grindeanu în urmă cu doar 8 luni în urmă și îl acuză pe actualul ministru al transporturilor că a blocat și metroul M4 Sud (Gara de Nord-Gara Progresu) din București.

Postarea integrală a lui Cătălin Drulă:

4 pași simpli ca să înțelegi cât de incompetenți la infrastructură sunt Boc și Grindeanu
Pasul 1. Boc tocmai a suspendat licitația pentru metroul de la Cluj (proiect PNRR) pentru ca Grindeanu să actualizeze indicatorii tehnico-economici ai proiectului. Indicatori pe care tot Grindeanu îi aprobase acum 8 luni în guvern și cu care Boc se lăuda atunci.
Pasul 2. Grindeanu a blocat celălalt mare proiect de metrou din PNRR, metroul M4 Sud (Gara de Nord-Gara Progresu) din București. N-a reușit (nici nu s-a străduit) să obțină avizele, acordul de mediu, să aprobe studiul de fezabilitate și să lanseze licitația de lucrări.
Pasul 3. Jalonul de contractare a 50% din proiectele de metrou din PNRR până la finele lui 2022 va fi ratat. Asta înseamnă risc de pierdere de bani din PNRR.
Pasul 4. Boc și Grindeanu nu au reușit să aprobe nici indicatorii tehnico-economici ai Centurii Metropolitane Cluj. Știți care, proiectul despre care țipa Boc că nu e în PNRR, cel pentru care am gândit finanțare din fondurile structurale de Transport 2022-2030.
Concluzia: primii la dat din gură, ultimii la făcut treabă. PNL și PSD la guvernare.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

19 comentarii

 1. Păi românii pe ăştia îi votează, d’alde boc si grindeanu. Ei se tem de cei de bună credință, cunoştințe si dorință de a face ceva pentru tot omul, ca dracu’ de tămâie.

 2. Poporul român e complicele PSDNL.

  • Cât voi veniți cu Rangă și cu Ghinea, noi votăm PSD și PNL! Clar? Veniți cu ceva bun și votăm USR!

 3. nu fi naiv ! au mirosit ceva de ciuguleala

 4. Pai nea Drula vorbește de blocat proiecte? După ce a insistat in prostie să includă în PNRR acest proiect, că doar el era la conducerea MT la vremea respectivă, despre care trebuia să aibă toate informațiile că este unul cu risc major de neimplementare in termenul de PNRR, acum iese că păduchele in frunte sa arate cu degetul pe alții. Dar uita sa spună cum că tocmai el este marele blocangiu unde a blocat metroul spre Otopeni sau linia CF Craiova Calafat. Așa că ciocul mic pui de rezist

  • Bine punctat!

  • Apropo, am uitat că metroul de la.Cluj a fost puternic susținut de portavocea lui Boc care era la MT mare sefa supremă (Ferencz se numește) unde dl Drula nu era la fel de vocal, acum și-a adus aminte că a fost la Proinfrastuctura mare activist. Se pare că nu-și poate depăși condiția. Dl Grindeanu ar trebui sa facă o evaluare a cheltuielilor cu salariile pe vremea lui Drula unde a angajat toți has-gistii pe la cabinete (in jur de cel puțin 7 consilieri pe cabinet de secretar de stat și cel puțin 15 la el la cabinet). La metrou sa găsit vocea care vrea metroul și când a fost ministru în afară de rangă și linia de metrou spre aeroport care din analiza lui era nesustenabila nu sa făcut remarcat. Jalnic, a ieșit complet din politică și așa nu se remarcă nici în opoziție. Mai are și pe cel mai prost ministru din istorie care a fost la Ministru la fondurile europene.

  • Ar fi băgat bani și în navete spațiale doar ca să ia banii de la pensii! Drulă e o catastrofă cu PR bun! Îl țin în viață laudele de la Pro Infrastructura!

  • Asta s-a inteles ca inseamna PNRR? Bani pentru speciali si generali?
   PNRR a fost gandit ca un ajutor pentru tranzitia la energie verde si dezvoltarea economiei. Iar o economie puternica isi permite si pensii decente.
   Linii de metrou s-au facut peste tot in lume. La naiba, pana si un cizmar a fost in stare.
   Ce acuzati mai exact? Ca USR a stiut din start ca Boc nu-i in stare de nimic si metroul din PNRR a fost doar un cadou otravit?
   Nu pot sa cred asa ceva, vorbim de cel mai iubit dintre primari, un bun gospodar. Si de Grindeanu. Ambii au fost prim-ministri, adica crema cremelor, maximul pe care il pot oferi PSD si PNL. Ciuca ne tot confirma asta.

  • PSD si PNL nu fac nimic de 32 de ani pentru infrastructura de transport, dar prostacii de partid il acuza pe Drula ca blocheaza proiecte. Siktir, mafiotilor!

 5. au fost la guvern un an, pe fata, cu catu

  au fost la guvern, prin sprijin in parlament, cu L orban, timp de doi ani

  au fost la guvern, pe vremea cand erau cripto-pepededisti, cu ciolos, inca un an

  nu au construit nimic

  dar acum sunt foarte analisti, postacesc despre „incompetenta la infrastructura”

 6. Bai dobi.toc.ule numai comunistii dadeau salarii si pensii egale . Sa primeasca fiecare dupa cat a cotizat in timpul cat a fost salariat, fara pensii speciale, cat ai cotizat atat iei la pensie asa e corect; tu vrei ca unu care a investit bani si munca intr-o cariera profesionala sa ia cat ultimu drojdier??

  • Deci după tine tot bugetarul )membrul de partid) că doar ei au loc în instituțiile bugetare și doar ei au majorări salariale și tot felul de venituri și vauchere ,tot ei să aibă și pensii mari că doar au contribuit.Ei …ce părere ai e corect nu.. ?! Cel care lucrează pe schela in frig și ploaie ,pe căldură sau vânt și care nu este înregimentat politic nu contează ,nu exista!

 7. Locuind in Cluj de 10 ani si fiind interesat de politica in sensul ca ma tin la curent cu promisiuni si realizari pot sa zic cu mana pe inima ca Boc isi bate joc de clujeni. PR bun, promisiuni 100%, realizari 10% pe alese, adica ce a fost mai usor. Boc declara zilele trecute ca sunt multi hateri care nu vor metrou si primaria Cluj va arata ce si cum, acum amana. Drula si Ghinea au zis de la inceput ca nu exista capacitate de a include metroul in PNRR si e mai bine sa ramana pe fonduri UE structurale. Nu si nu, acum Boc se comporta ca Putin sau Iliescu: strainii sunt de vina, in acest caz, USR.

 8. Ce naiba sa faci metrou intr-un oras de 300k?

 9. Dacă PSD şi PNL vin să ne spună că fac ceva noi din start ştim că e o minciună pentru că nu au specialişti capabili să facă nimica, iar dacă mai punem ce îi motivează să fie în politică ştim că sunt acolo pentru ei şi nu pentru voi proştii care vă aşteptaţi să facă ceva pentru voi.
  Mai simplu de atâta nu se poate explica, să sperăm că a fost pentru ultima oară că vă explicăm de ce nu vă vom vota.

 10. Absolut toată infrastructura României este la pământ. Suntem ultimi din Europa la nivelul de infrastructura. O țară măcinată de corupție și sărăcie. Nu ai ce sa alegi din această țară. Ferice de cei care fug din România. Și cei 10 milioane care au fugit din România după revoluție. Fuga din România este singura soluție ptr Români.