G4Media.ro

Drulă, despre bilanțul guvernării PSD-PNL: Avem o coaliție a falimentului la butoane.…

Drulă, despre bilanțul guvernării PSD-PNL: Avem o coaliție a falimentului la butoane. Ne îndreptăm cu toată viteza către o catastrofă. PSD se pregătește să dea tunul și să fugă

Președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a susținut, joi, într-un discurs în care a făcut un bilanț la 6 luni al guvernării PSD-PNL, că este „o coaliție a falimentului la butoane”, care îndreaptă țara „cu toată viteza către o catastrofă”, în timp ce „PSD se pregătește să dea tunul și să fugă”.

„Ne îndreptăm cu toată viteza înainte către o catastrofă. Avem o coaliție a falimentului la butoane, iar rezultatele le văd în fiecare zi românii în indicatori simpli. Inflație record, creștere necontralată a prețurilor, îndatorarea criminală a țării, rate mai mari, creșteri ale cheltuielilor statului, îngrășarea clientelei de partid și sărăcirea românilor”, a afirmat Drulă.

Cătălin Drulă a spus că îl „doare” când vede ce se întâmplă cu infrastructura de transport.

„Nu că este prost, este dezastru! Pe PNRR, dacă luăm numai transporturi, din 7,5 miliarde, câte sunt puse acolo de euro, o oportunitate istorică pentru România, numai pentru un singur proiect, pentru A7, avem 3 miliarde de euro, mai mult decât a cheltuit România în 10 ani cu toate autostrăzile și drumurile expres, avem semnate contracte din cei 7,5 miliarde de euro doar pentru 3%”, a spus Drulă.

Președintele interimar al USR a prezentat și alte „contraperformanțe” ale guvernului:

„Pe primele patru luni ale anului, au scăzut investițiile față de anul trecut cu 7%, sunt cifrele publicate de Ministerul Finanțelor și citez din surse oficiale. Deci investițiile au scăzut cu 7% în condițiile în care suntem pe final de program european 2022, este deja an de extensie de la programele operaționale care erau 2014-2021, acum ar trebui să vină grosul absorbției și ei au făcut, în total, cu 7% mai puține investiții.

INS, o altă instituție publică, ne anunță că a scăzut domeniul infrastructurii cu 11% pe primul trimestru față de anul trecut și dau și cauza: semnarea cu întârziere a licitațiilor și a contractelor publice de lucru.

Inflația, 13,8% în aprilie, este enorm! Inflația este hoțul nevăzut care ia bani din buzunarele românilor, o taxă mascată care se pare că le convine pentru că, prin această inflație, statul se hrănește, TVA se aplică pe o bază mai mare și se pot roti banii în clientela de partid.

Au crescut ratele dobânzilor – ROBOR a ajuns la 5,9% la sfârșitul lunii mai, asta înseamnă că o rată de 1.300 de lei a devenit acum una de 1.500 de lei. Ne împrumutăm pe piețele de capital la cea mai mare dobândă din ultimele două decenii, de 20 de ani nu ne-am împrumutat la 8,1% la împrumuturi pe termen lung. Este cea mai mare rată a dobânzii din Uniunea Europeană. Din 27 de state membre, ne împrumutăm la cea mai mare rată a dobânzii, 1.000 de euro pe secundă.

Prețul combustibililor, peste 9 lei, datoria publică a României a depășit în premieră 50% din PIB”.

Cătălin Drulă a spus că trage „un semnal de alarmă acum, cât se mai poate”, când încă se mai pot lua măsuri pentru a nu ajunge în „scenariul grec de acum 10 ani”.

„Vom ajunge într-un scenariu de ajustare brutală și de ce ajungem aici? Pentru că premierul Ciucă nu înțelege absolut deloc economie, este doar un executant pus acolo de Iohannis, arhitectul acestei coaliții dezastruoase, omul care a dat afară USR de la guvernare, USR care a făcut PNRR, care a guvernat profesionist, a fost dat afară ca să aducă PSD la guvernare. Este Ciolacu acolo, lui Ciolacu nu-i pasă. Eu sunt convins, și am lansat și public această provocare, nu va prelua, nu va avea curajul să preia guvernarea la rotativă peste un an, în mai la anul ar trebui să preia guvernarea, pentru că știe ce dezastru lasă în urmă. Se pregătesc să dea tunul, tunul pentru ei, tunul pentru clientela de partid și să fugă. După noi, potopul! Ăsta este modelul de guvernare PSD pe care l-am tot văzut în ultimii 20-30 de ani, ce este cel mai grav acum este că se face cu un PNL care a devenit cârpa lor de șters pe picioare”, a susținut președintele interimar al USR.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

30 comentarii

 1. Bine spuns,celor din psd-pnl-udmr nu le pasa de tara!

 2. Drulăul în postura de lătrău, acri mai sunt strugurii!

  • acra e mata cu toți postaci care ii produce

  • Votez primul partid care promite rigurozitate la cheltuirea bugetelor si a muncii efextuate de angajati.
   Fără SEAP/SICAP… sa-i puna alt nume si sa le faca altfel de instructaje 🤪

  • Drulă are prostul obicei de a se trezi vorbind. Dacă ar vorbi ceva de duh, ar fi bine, dar omul e prea sărac cu duhul, nu ai ce-i face.. Tragic este faptul ca niște circari care se dau independenți și apolitici, ba ne mai stresează zilnic cu un disclaimer te mbel, preiau toate elucubrațiile lui drulă și unul sau doi lingăi, care comentează sub mai mte nume, fac bâlci pe aici, în speranța că lumea ii crede. Hai mai băieți, deja sunteți penibili, zău asa!

  • Pe lângă că ești prost mai și semnalizezi Georgică.

  • Multi postaci,multi si………..

 3. Da usr ce a făcut la guvernare?! A promis taxe zero pe salariul minim , ȘI?!?

  • Cu 15% trebuie sa fii limitat sa crezi ca pot face ceva fara sprijinul altui partid

  • Hei , ai găsit scuze repede

 4. O analiză scurtă si pertinentă si un scenariu politic plauzibil!

  • Asa cred si eu dupa ce am citit stirea cu controlul sefului ANAF în Dragonul Roș… munceste 1 an acolo, nimik altceva

 5. Asteptam de la Drula un discurs mai aplicat, de adevarat opozant, dar el o tine cu PNNR și aberația ca gloabele useriste au fost profesionisti la guvernare…Bai Drula, acum aveti timp, veniti cu propuneri de politici publice, organizați dezbateri, vorbiți cu oamenii, da afara pleava, Ciolos atârna ca o piatră de moară,…..dar ce sa ceri?…ăștia se pricep la politica si administrație cam ca Floricica Dansatoarea…în afară de sabotarea activității altora, mai stiti ceva?…la Mogoșoaia e dat jos primarul?…Nu, daca nebună susținută de tot partidul, a adunat 100 de semnături?…într-o localitate unde 1000 de oameni au votat USR…alegerile următoare pa consiliu acolo, la fel cam peste tot….

  • vrei sa-ți amintesc ca daca nu faci nimica cu PNRR, te duci la fund de tot ca țara, dar na un postacel ca tine nu are de unde sa știe, un postac ca tine Bobița:))) nu are cum

  • Partidele au suficienti bani sa plateasca consilieri care sae sluna ce să… spună
   și avocați de Top care sa le spuna ce legi trebuiesc avute in vizor. Ciuciu!
   Primim #nimic
   PSD+PNL foreibăr

  • Dacă Lătrăul știe mai exact cum o să fugă PSDul de ce nu o zice, că de demagogii ne-am cam săturat!

  • Păi fuge cu banii…
   Nu ai citit stirile cu ăia de la RAR care nu-si faceau treaba?
   Crezi ca exista manageri de la pnl sau psd care sunt acolo pentru treaba temeinică?

  • @sebi…ai citit PNNR?, toate proiectele bune, sunt pe împrumut, dar bazaconiile lui Ghinea sunt pe grant nerambursabil, așa zisele reforme, sunt nerealizabile, le vom face pe hârtie, dar sunt frecție, PNNR e după chipul și asemănarea lui Catu si Ghinea, cuplul de ne-a dus în gard

 6. dar na un postacel ca tine nu are de unde sa știe, un postac ca tine Bobița:))) nu are cum

 7. Românii nu vor dezvoltare, ei vor sinecuri la stat. Aveți țara pentru care ați votat și pe care o meritați, PSDNL 55%.

  • Kurva pluserista

  • Georgică *** mică, dacă PNRR a fost făcut pentru dezvoltare, de ce nu s-a tras nici măcar UN LEU din el? Fiindcă nu știu, nu se pricep și le e frică, fiindcă din banul european nu se poate fura! Tu urlă-n continuare, că barca tot la fund se duce!

 8. Zici USR+LGBTQ si tragi apa.

 9. Muje PSD, muje tuturor rataților ,Gigi ,george , Eugenia, Nr 4, și țuturor aurolacilor și rusofililor care susțin borfașii care au distrus țara de 30 de ani!Să vă sparg la nas jigodiilor!

 10. voi vota usr. fara retineri. sunt cei pe care nu -iam vazut SINGURI LA BUTOANE PANA ACUM. vede cineva alta varianta?

 11. Numai citit aceste comentarii si isi poate da oricine seama cat de intinsa e caracatita PSD-PDL(PNL) si cati profitori capusesc tara. Stat mafiot tinut in gheare de o imensa clica formata din insi care-si zic oameni politici- fostul FSN.

 12. Domnul Drula, nu era mai bine sa faceti bilantul guvernarii USR, decat sa chibitati de pe margine?… Credeti ca de observatori ingrijorati duce lipsa Romania?