G4Media.ro

Dragoș Pîslaru spune că unei tinere cu dizabilități locomotorii și mamei sale…

Sursa foto: G4Media.ro

Dragoș Pîslaru spune că unei tinere cu dizabilități locomotorii și mamei sale le-a fost refuzată urcarea în autobuz, în centrul Bucureștiului, chiar de către șoferi, iar unul a devenit agresiv / Europarlamentarul cere anchetă

Europarlamentarul Dragoș Pîslaru spune că unei tinere cu dizabilități locomotorii și mamei sale le-a fost refuzată urcarea în autobuz, pe linia 104, în centrul Bucureștiului, chiar de către șoferi, iar unul dintre aceștia a devenit agresiv. Eurodeputatul cere autorităților și CNCD să facă o anchetă.

„Unei tinere cu dizabilități locomotorii și mamei sale le-a fost refuzată urcarea în autobuz chiar de către șoferii acestora. Nu, nu într-un colț îndepărtat al țării, ci chiar în stația Națiunile Unite din centrul Bucureștiului, pe linia 104. Mai mult, unul dintre șoferii de autobuz a devenit și agresiv atunci când ele au cerut asistență pentru montarea rampei de acces în autobuz”, a scris Dragoș Pîslaru pe pagina sa de Facebook.

„Domnule ministru Marius Constantin Budai,
Domnule președinte ANPDPD Mihai Tomescu,
Domnule președinte CNCD Asztalos Csaba,
Domnule primar Nicușor Dan,
Domnule director general STB Adrian Criț,
V-am sesizat în scris și vă solicit și aici: porniți ancheta în acest caz și asigurați-vă că cei responsabili vor plăti.
Acest incident este de neacceptat”, a mai scris europarlamentarul.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

 1. Cu vreo 3 luni în urmă, în stație la Cișmigiu, un șofer de autobuz urla la o femeie care îl rugase să coboare rampa ca să poată urca și ea, cu căruciorul de copil. Țipa la ea ca un apucat că nu o să coboare nicio rampă și i-a închis ușile în față.
  Prin 2007, la o stație din Berceni, eram în trolebuz și șoferul a strigat la un om aflat în scaun rulant că nu o să coboare rampa ca să piardă timpul cu un handicapat ca el și l-a lăsat în stație.
  București, o infecție morală care încă e capitală dar cine știe cât va mai dura eroarea asta?

 2. Vuvuzelele au primit deja ordin. Tovarășii sunt îngrijorați.

 3. Vuvuzelele au primit deja ordin. Tovarășii sunt îngrijorați.

 4. Am dat peste o mulțime de șoferi ai la STB care îți închid ușile sub nas, după ce te așteaptă să te apropii. Cred că asta e distracția lor maximă.
  Și să nu uităm ca în urma grevei ilegale din iarnă nimeni nu a fost pedepsit!

 5. Am dat peste o mulțime de șoferi ai la STB care îți închid ușile sub nas, după ce te așteaptă să te apropii. Cred că asta e distracția lor maximă.
  Și să nu uităm ca în urma grevei ilegale din iarnă nimeni nu a fost pedepsit! Trebuia să fie toți concediați!

 6. Stimate Domn,locuiesc in Tokyo,si vreau sa va spun ca aici e NORMAL ca soferul sa coboare si sa puna rampa. Si chiar daca pune rampa,nu se da peste cap orarul autobuzului, aici stiind cu apriximatie de 2,3 minute cand va sosi acesta. Chiar si la metrou,personalul asteapta persoana in scaun rulant ,fiind anuntati in ce vagon e si la ce gara va cobori. Dar e vorba de educatie si respect fata de semenii tai.

 7. Orice e posibil dar… am fost martor la sofer de RATB care a coborat rampa pentru un om care avea nevoie de ea deci sa nu generalizam de dragul cazurilor reale sau imaginate pentru a crea un subiect de discutie(uneori nu generalizez sau afirm ca aici ar fi asa)

  • Daca e in fisa postului sa coboare rampa, sa o coboare. Daca nu o fac, sunt altii care ar vrea sa muncească si sa obtina un job fara pile, si care stiu si sa conducă. Nu ca domnii astia care conduc jalnic.

 8. Doamne fă roata pătrată că de când ai făcut-o rotundă numai spirale văd ăştia.
  Măi fraţilor dacă vreţi să vedeţi câte şanse aveţi să vă modernizaţi cu ăştia nu trebuie decât să îl ascultaţi pe marele lor specialist în toate Coroi cât de panicat era când a trebuit să îşi facă un amărât de cont online să îşi plătească dările online.
  Voi vă daţi seama câte OZN-euri visează ăştia când tot vă dau sfaturi despre toate (mai ales economice sau de altă natură socială) dar ei nu sunt capabili să pună în aplicare lucruri simple pentru orice puţoi din zilele noastre care a învăţat abecedarul că îi apucă panica şi sar cu cruci şi rugăciuni să le alunge măi că cred că cipul e ceva vrăjitoresc şi trebuie exorcizat măi. Voi vă daţi seama ce a fost când s-a inventat prima roată, greşeală mare că s-a început cu roata că noi credem că le-a rămas în ADN vârtejul care la făcut prima roată când au văzut cum se învârte măi (închipuiţi-vă pe vremea aia dacă era Coroi cum ar fi fugit după roată la vale pe toate dealurile să o exorcizeze răsturnând toţi popii cu poalele în cap deranjându-i de la danţul ploii măi).

 9. Cred ca depinde si de regulament si sanctiuni. Ca si la oricare alt job.

 10. Stiti cum zic soferii astia de autobuz: e autobuzul meu si fac ce vreau cu el. Sa zicem mersi ca ne mai lasa sa urcam pe astia cu 2 picioare!