G4Media.ro

Dragoș Pîslaru (REPER): PSD și PNL au făcut o înțelegere în spatele…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Dragoș Pîslaru (REPER): PSD și PNL au făcut o înțelegere în spatele ușilor din Parlamentul European pentru a modifica reformele din PNRR

Dragoș Pîslaru, copreședintele REPER, susține că PSD și PNL au făcut o înțelegere în spatele ușilor din Parlamentul European pentru a modifica reformele din PNRR prin intermediul unui program al UE complementar cu planul de redresare.

”De mai bine de două săptămâni atrag atenția că PSD și PNL au făcut o înțelegere în spatele ușilor din Parlamentul European pentru a modifica reformele din PNRR. Au găsit paravanul perfect: REPowerEU, programul UE de finanțare pentru eficientizarea energetică a gospodăriilor și IMM-urilor, o adiție la PNRR practic, adică bani noi europeni direcționați cu scopul de a combate criza energetică și de a opri folosirea gazelor rusești”, a declarat Pîslaru pentru G4Media.

El a explicat modul în care au acționat europarlamentarii PSD: ”REPowerEU nu trebuia să fie un pretext de a aduce atingere reformelor din PNRR, dar, printr-un amendament introdus de Dan Nica și Victor Negrescu în comisiile de economie și buget se sterge efectiv din textul REPowerEU propoziția care spune că noile evoluții legate de criza energetică nu pot constitui circumstanțe prin care reformele prinse în PNRR să fie modificate”.

Dragoș Pîslaru a arătat că votul decisiv în plenul Parlamentului European are loc joi și a declarat pentru G4Media că a depus din partea Renew Europe ”un amendament prin care încerc să închid această cutie a Pandorei și să protejez reformele, care să nu poată fi modificate dacă nu sunt legate direct de RepowerEU. Am creat în lista de vot și alternativa ca să revenim la textul inițial al Comisiei Europene, pentru ca să nu existe o problemă de orgoliu politic. Măcar atât să votăm, dacă votarea amendamentului propus de mine și Renew este politic dificilă. Sper ca mâine, la vot, măcar colegii de la PNL să înțeleagă că aceste înțelegeri ascunse nu vor ajuta cu nimic oamenii din țară, dar nici pe ei, ca partid politic acaparat de agenda PSD”.

Citește aici tabelul cu amendamentele depuse de PSD și contestate de Dragoș Pîslaru

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Nuuuuuuu! Așa ceva!!!!! PNRR-ul e sfânt! E realizarea lui Ghinea! „Reformele” marxiste trebuiesc introduse cu orice preț! Cincinalul în patru ani și jumătate!

    • Da. Traiasca PNRR si MULTUMIM!! Ghinea si USR ca ati facut treaba buna cu PNRR. -tuva-n gura de pesedisti basiti. Oftica-te mai mult :)))) your tears are sweet

  2. Și cine spune că PNRR trebuie să fie exact ce a decis USR plus? Contextul internațional s-a schimbat masiv. Trebuie să corespundă realitaților actuale.
    Dacă UE e dispusă să accepte modificări înseamnă că e conștientă de asta, numai REPER fost plus în USR Plus consideră că trebuia planul ăla să meargă până la capăt.
    La capătul situației economice actuale europene ne așteaptă FOAMETEA! Toate țările acționează în interesul cetățeanului prin măsuri care suprinzător se găseau în programul electoral al PSD. Și nu nu am votat PSD la ultimele alegeri.

  3. PSDNL nu vrea banii din PNRR, pentru că sunt greu de furat.