G4Media.ro

Dragnea: Noul ministru al Justiţiei, dacă va fi acceptat de Iohannis, trebuie…

Dragnea: Noul ministru al Justiţiei, dacă va fi acceptat de Iohannis, trebuie să rezolve blocajele din minister

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că Eugen Nicolicea, propus să preia portofoliul de la Justiţie, trebuie să rezolve blocajele din minister, precizând că acesta nu are sarcina de a se ocupa de ordonanţele de urgenţă pe Codurile penale, având în vedere că s-a intrat pe procedură parlamentară.

Întrebat dacă noul ministru are ca sarcină de la partid ordonanţele de urgenţă pe Justiţie, Dragnea a răspuns: „Nu. Nu mai e cazul, pentru că a început procedura parlamentară pentru cele două legi”.

„Noul ministru al Justiţiei, dacă va fi numit de către preşedintele Iohannis, în primul rând trebuie să rezolve blocajele din Ministerul Justiţiei cu privire la avizarea sau iniţierea unor acte normative care ţin de aplicarea programului de guvernare. Că aceste blocaje au fost din cauza domnului Toader sau nu, nu avem de unde să ştim, important este efectul. Ăsta este primul lucru care i s-a cerut domnului Nicolicea şi al doilea rând să facă ceea ce face orice ministru al Justiţiei din România – să se ocupe de starea bună a Justiţiei”, a spus Dragnea, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Liviu Dragnea a mai afirmat că Eugen Nicolicea ştie procedurile, are cunoştinţe juridice foarte bune, este foarte riguros, iar partidul are ”foarte multă încredere” în el.

„Este o propunere foarte bună. Este un om care ştie procedurile, care are cunoştinţe juridice foarte bune, care este foarte riguros şi în care tot partidul are foarte multă încredere”, a declarat Liviu Dragnea, la Parlament, la finalul Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Întrebat despre suspiciunile legate de certificatul de revoluţionar obţinut de Nicolicea şi de facultatea absolvită de acesta, Dragnea a spus: „Există nişte suspiciuni la nivelul opiniei publice pentru faptul că Parchetul General nu vrea să ia nicio decizie, nicio măsură în cazul furturilor de case al familiei Iohannis. Mi-au spus nişte oameni din opinia publică”.

”Eu, personal, l-am sprijinit pe Tudorel Toader, dar s-a acumulat foarte multă nemulţumire”

Liviu Dragnea a mai spus că îl respectă pe Tudorel Toader şi l-a sprijinit, dar „s-a acumulat foarte multă nemulţumire la adresa acestuia pentru că se tot întârzia avizarea la Ministerul Justiţiei”.

„Astăzi în Comitetul Executiv Naţional s-au exprimat, din păcate, foarte multe nemulţumiri la adresa domnului Tudorel Toader, un om pe care eu, personal, îl respect şi pe care eu, personal, l-am sprijinit în toţi aceşti doi ani, pentru că au mai fost nemulţumiri de-a lungul timpul. Dar s-a acumulat foarte multă nemulţumire din două motive: şi anume nemulţumirile şi supărările miniştrilor că se tot întârzia avizarea la Ministrul Justiţiei şi doamna prim ministru a fost nevoită de multe ori să intervină şi a doua, faptul că s-a discutat sau a discutat foarte mult domnul ministru despre eventualitatea iniţierii unor ordonanţe de urgenţă fără să facă nimic, lungind această discuţie despre aceste teme trei-patru luni de zile. Astea au fost nemulţumirile, a fost o decizie politică luată în urma unor discuţii destul de serioase şi suntem astăzi aici”, a afirmat Dragnea, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.

El a spus că premierul Viorica Dăncilă vrea să rezolve situaţia cu înlocuirea ministrului Tudorel Toader „într-o zi – două”.

„Doamna prim ministru a spus foarte clar că ar vrea şi speră să se rezolve într-o zi – două, să-i trimită preşedintelui propunerile şi până vineri să depună jurământul”, a adăugat Dragnea.

Întrebat ce va face PSD în cazul în care preşedintele Klaus Iohannis respinge sau amână foarte mult remanierea guvernamentală, Dragnea a răspuns: „Dacă va intra iar în jocul acesta neconstituţional, ne vom întâlni din nou în coaliţie şi vom lua o decizie rapid”.

Întrebat dacă ia calcul şi varianta unui interimar la minister, dacă preşedintele va tergiversa un răspuns, Dragnea a spus: „Guvernul va respecta prevederile constituţionale şi toate procedurile, o să vedem”. 

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Nicolicea la justitie? Pe bune? Cum sa fii ministrul justitiei cu facultatea de drept la fara frecventa?
  Se duce dracului tot, incet, incet.. asta la cat de pupinbasesc e da ordonante si cand nu i se vor cere..

 2. Picolicea pare de departe unul dintre cele mai toxice personaje PSD, care probabil va fi mult mai letal in primitivismul lui decat Putorel. TT se mai chinuia sa mai abureasca ceva legal…Picolicea probabil va da un sut in fund celor care ii pun intrebari.

  Cainii se mananca intre ei. Daca Klaus ii aproba pe astia isi semneaza o scadere in sondaje…

 3. Livache,
  Lasa gargara si mai bine recunoaste ca i-ai pus cruce pistei asteia de ceva timp ! Ca doar nu te-ai ramolit intr-un asemenea hal incat sa-ti inchipui ca Johannis va semna numirea unuia ca Nocolicea…!? Te-ai ramolit, zice si Irinuca …!? Auzi ?! Ti-ai pus si tu vreo sluga care sa stea cu ochii”sfoara” pe celula lui Borcea de la Poarta Alba…?

 4. Şiinţa dreptului şi Justiţia – prin care ştiinţa dreptului este valorificată – se fundamentează pe principiul bunei credinţe (bona fide), a moralităţii, echităţii, valori pe care am serioase rezerve că ar putea fi în vreun fel asociate, cu oricâtă îngăduinţă aş avea, unui astfel de specimen. O atare perspectivă mă îndreaptă negreşit către divinitate cu o fierbinte rugă: „Doamne, ajută-ne!”

 5. Asta nu o sa fie numit, asa ca il pregatesc pe sofer, ca rezerva. Alt specialist.

 6. Orice propunere e catastrofa!
  Fara studii si fara alta pregatire va fi extrem de toxic pentru justitie.
  Mai toxic decat Rudotel.
  Rudotel sa fii tare,
  Sa semnezi pentru închisoare!
  E de inteles mesajul.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.