G4Media.ro

Dragnea, ironic cu Iohannis după mutarea Vlase la SIE: O să o…

Dragnea, ironic cu Iohannis după mutarea Vlase la SIE: O să o citesc până o să înţeleg/ Despre modificarea legislației penale: Mergem până la capăt

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a ironizat vineri adresa primită de la şeful statului privind nominalizarea lui Gabriel Vlase la şefia Serviciului de Informaţii Externe, transmite Agerpres.

„Într-adevăr, am primit o adresă de la preşedinte, eu şi Călin Tăriceanu, o propunere pentru SIE. Şi acum, ca să citez un clasic în viaţă: această adresă aduce mai multe întrebări decât clarificări. O să o citesc până o să înţeleg, poate e nevoie să facem o dezbatere pe această temă şi o să vă comunic. Ăsta e răspunsul la întrebarea încă nerostită în legătură cu nominalizarea la SIE”, a spus liderul PSD, la Şcoala politică de vară a Tineretului Social Democrat.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis joi o scrisoare preşedinţilor Parlamentului în care propune numirea lui Gabriel Vlase în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe.

Gabriel Vlase este vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi membru al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind analizarea şi actualizarea cadrului normativ cu incidenţă în domeniul securităţii naţionale.

În septembrie 2016, Mihai Răzvan Ungureanu a demisionat din funcţia de director al SIE.

Despre Codurile Penale. Liviu Dragnea a mai declarat vineri că se va merge până la capăt cu ceea ce social-democraţii şi-au asumat în campania electorală – îndeplinirea programului de guvernare şi ”aducerea normalităţii” în ceea ce priveşte legile Justiţiei şi Codurile penale.

„Câţi oameni stau acum în puşcării (…) nevinovaţi? Nimeni nu ştie în care dintre procese au fost folosite probe false? (…) Au luat şi oameni fără funcţii. (…) Nu o să ne fie frică. Vreţi să lăsăm în continuare justiţia la bunul plac al unor indivizi fără scrupule? (…) Statul de drept este cu totul şi cu totul altfel decât (…) poliţia politică. Ceea ce ne-a interesat pe noi – mergem până la capăt cu programul de guvernare şi cu ceea ce ne-am asumat pentru a aduce normalitate în legile Justiţiei şi în Codurile penale”, a spus Dragnea, la Şcoala Politică a TSD.

El a negat că PSD ar afecta independenţa Justiţiei.

„Ne tot acuză că afectăm independenţa Justiţiei. Nu, noi afectăm dependenţa Justiţiei. Eu vreau, noi vrem ca judecătorii în România să poată să judece liber şi după propria conştiinţă, să nu mai vedem cum se întâmplă în aceste zile – judecători ameninţaţi în direct la tv cu nume şi prenume de către nişte aşa zişi moderatori cu grade sau atât de proşti încât nu au nici grade, dar agăţaţi. Asta vrem. Şi vrem ca într-adevăr procurorii să fie independenţi, să nu mai facă dosare la comandă (…), să nu mai fie obligaţi să falsifice probe, să nu mai târască ani de zile în procese oameni care la final să fie achitaţi. Este ceva anormal ceea ce ne dorim noi? Nu cumva e în orice ţară democratică asta?”, a afirmat preşedintele PSD.

Tăriceanu despre nominalizarea lui Vlase la șefia SIE: Am fost surprins. Cred că şi domnul Dragnea a fost surprins

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Sa caute careva literele alfabetului folosite pentru textele informarilor lui nea Nicu…!
    La 1 cm/litera mica si 2cm /litera mare, poate ca o reusi totusi sa inteleaga…

    • De data asta „glumita” exprima chiar adevarul : Dragnea a ramas chiar tampit dupa aceasta miscare a lui Iohannis !

      PS. Pana o sa se dezmeticeasca or sa vina si altele !

  2. adica papagalii sunt ironici?

  3. Sper ca acest capăt să se numească Rahova!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.